Topbaş tapuyu gösterdi: O araziyi satmadık!

Topbaş tapuyu gösterdi: O araziyi satmadık!

İstanbul'da belediyeye ait bir araziyi yarı fiyatına bir şirkete satmakla suçlanan Kadir Topbaş, o arazinin tapusunu göstererek araziyi satmadıklarını söyledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 17 Aralık operasyonunun ardından İBB'yle ilgili iddialara basın toplantısıyla cevap verdi. Etiler'deki polis okulunun bir şirkete verildiği iddiası üzerine arazinin tapusunu gösteren Topbaş, "Bireysel adım atamayız. Sızan asılsız iddiaların dosyalardan nasıl tedarik edildiğini bilmiyoruz. Bir takım iddialar bizi engelleyemez. Bir kuruş zayi edilmeden çalışıyoruz" dedi.

Etiler’deki karakol arazisinin tapusunun Büyükşehir’e ait olduğunu söyleyen Topbaş, “İçişleri Bakanlığı ile yapılan protokol gereği mülkiyeti bize geçmiş durumda. Bu araziyi kent menfaatleri için değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması çerçevesinde savcılık tarafından yapılan araştırmada, Etiler’deki polis okulu arazisinin belediyeye devredildikten sonra ihalesiz olarak KİPTAŞ tarafından bir inşaat firmasına verildiği iddia edilmişti.