TOKİ’nin hedefi 1 milyon konut

TOKİ’nin hedefi 1 milyon konut

Haluk Karabel’in başkanlığındaki Toplu Konut İdaresi (TOKİ), halkın ihtiyaçlarına yönelik çalışmasının yanında geleneksel Türk mimarisi ve kültürünün korunmasına da destek veriyor.

Türkiye’nin konut ve kentleşme sorunları karşısında, piyasa koşullarında konut edinme imkânı bulunmayan, düşük gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını sağlayan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), kuruluşunun 30. yılını kutluyor.  

Kurulduğu 1984 yılından itibaren geçen 19 yıllık sürede 43 bin konut inşa edebilen İdare, 58. Hükümet döneminde başlatılan “Planlı Kentleşme ve Konut Üretim Seferberliği” kapsamında geçen 11 yılda 622 bin konut rakamına ulaştı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “2023’e kadar bir milyon konut” hedefine ilerleyen TOKİ, Eylül 2012’den bu yana geleneksel Türk mimarisinin ve kültürünün yansıtılması, korunması ve geliştirilmesi amacıyla konutları yöresel mimaride inşa etmeye başladı.

FİNANSMAN ÇALIŞMASI

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, yaptıkları hizmetlerin vatandaşların beklentisi doğrultusunda olduğunu belirterek, bu açıdan hem kamu ihtiyaçlarının kısa sürede karşılandığını, hem de istihdam ve sektörel canlanmaya destek verildiğini söyledi. Karabel, birçok ülkenin TOKİ’yi model aldığını ve ülkelerinde TOKİ benzeri bir kurum kurulabilmesi amacıyla İdarenin konut üretim ve finansman modelini incelediklerini bildirdi.