TIR'ı arayamayan savcı suç duyurusunda bulundu

TIR'ı arayamayan savcı suç duyurusunda bulundu

'Devlet sırrı niteliğinde malzeme var' gerekçesiyle müdahale ettirilmeyen MİT'e ait TIR'ı aramak için tek başına kalan savcı gidenlerin tamamından şikayetçi oldu, suç duyurusunda bulundu

Adana TMK.10. Maddesiyle Yetkili Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman, 1 Ocak'ta mühimmat taşıdığı ihbar edildiği için Hatay'da Kırıkhan-Reyhanlı yolunda durdurulan TIR'ın aranması konusunda yaşanan krizle ilgili suç duyurusunda bulundu.
Şişman, 1 Ocak'ta yaşananları 3 sayfalık tutanağına yansıtırken, ihmali olduğunu düşündüğü isimler ile aramayı engelleyen MİT personelinde şikayetçi oldu.
Şişman, mahkeme kararı bulunmasına rağmen TIR'da arama yapılmasının engellendiğni savundu.
T24.Com'un iddiasına göre Savcı Şişman, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in  "MİT personelinin doğrudan Başbakanlığa bağlı çalıştıkları ve alıkonmalarının ceza gerektireceği" yazısından sonra  herkesin talimatla çekildiği olay yerine en son MİT mensuplarıyla kendisi ve korumasının karşı karşıya kaldığını tutanağa anlattı.
 
Kısa gerilimden sonra kolluğun çekilmesine rağmen arama kararını uygulamak istediğini, MİT personelinin ise yine engellediğini anlatan Özcan, Kırıkhan Başsavcısı'nın da nöbetçi savcıya baskı yaparak olay yerinden uzaklaştırdığını anlattı. Savcı Şişman, tüm bu gelişmeler üzerine Hatay Cumhuriyet Başsavcısı'nı arayarak durumu bildirdiğini, ancak oradan da bir sonuç alamadığını ifade etti. Şişman, TIR'ın bulunduğu bölgede sadece kendisi ve koruması kalınca arama kararını uygulayamadığını kayda geçirdi.
 
GEREKÇE
 
Devletin tüm organlarının TIR'ın aranmaması konusunda seferber olduğunu anlatan Şişman, "Görevi kötüye kullanmak, yargı kararının uygulanmasını engellemek, emre itaatsizlik, tehdit" suçlamalarıyla şikayetçi olduğu kişileri şöyle sıraladı:
 
Hatay Cumhuriyet Başsavcısı, Kırıkhan Başsavcısı, Hatay İl Jandarma Komutanı, emniyet yetkilileri, Hatay Valisi, İçişleri Bakanlığı yetkilileri, MİT mensupları.