TIR baskınında ilk tutuklama kararı

TIR baskınında ilk tutuklama kararı

Adana'daki TIR baskınlarıyla ilgili soruşturmada ilk kez bir tutuklama kararı çıkarıldı. Tutuklama kararı Ankara'da daha önce gözaltına alınıp serbest bırakılan iki asker hakkında

dana'daki TIR baskınlarıyla ilgili daha önce Ankara'da gözaltına alınan ancak mahkeme tarafından serbest bırakılan iki rütbeli asker hakkında bu kez tutuklama kararı çıkarıldı.

Daha önce Ankara’da gözaltına alınıp Adana’ya getirilen ancak özel yetkili hakim tarafından serbest bırakılan iki istihbaratçı hakkında yeni deliller ışığında tutuklama kararı verildi. Tutuklama talimatı dün Adana’dan askerlerin ikamet ettiği Ankara’ya gönderildi.

TIR’ların aranması için yapılan mizansen ihbarın peşine düşen istihbarat birimleri, Ankara’dan iki askerin iki gün süreyle Adana Jandarma Bölge Komutanı Hamza Çelepoğlu ve Alay Komutanı Özkan Çokay ile telefon görüşme trafiğini tespit etmişti.  

Adil yargılamayı engellemek isteyenlerin askerî mahkemeyi devreye soktuğu, bu amaçla TIR soruşturmasının devredilmesini askerî savcılıktan iki kez istediği ortaya çıktı. Savcı Doğan’ın ise İzmir’de devam eden ‘casusluk’ soruşturmasını referans göstererek, yargılamanın sivil mahkemede yapılabileceğini askeri savcılığa ilettiği öğrenildi.