Tikrit'i Kaybeden IŞİD Bunları Yapmış

Tikrit'i Kaybeden IŞİD Bunları Yapmış

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi Irak’ta IŞİD'den geri alınan Tikrit'te bu kez hırsızlık ve kundaklama olaylarının olduğunu söyledi.

Usame El Nuceyfi Tikrit'te bazı silahlı grupların yakma ve evleri talan etme eyleminde bulunduğunu bildirdi. Bu tür eylemlerin Tikrit'teki zafere gölge düşüreceğini söyleyen El Nuceyfi, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Savunma Bakanının bu tür olayların durdurulması için taahhütte bulunduklarını kaydetti.
El Nuceyfi, IŞİD'ten kurtarılan Tikrit'te bazı ev ve kamu binalarını kundaklama ve yağlama eylemlerinin yapıldığını belirterek, “Tikrit kurtarıldığı için çok sevindik ve güvenlik güçlerimizi kutladık ancak Tikrit'te bu tür olayların yaşanması kabul edilemez” dedi. Tikrit'te kundaklama ve yağmalama haberlerini aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame El Nuceyfi, bu tür olayların sadece IŞİD'e hizmet edeceğini Tikrit'te korku saçılmasının olumlu yönde gelişmelere hizmet etmeyeceğini söyledi.
Bunun dünya toplumuna da kötü bir mektup taşıdığına inandıklarını belirten Usame El Nuceyfi, konuyu Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Başbakan Haydar El İbadi ve Savunma Bakanı Halit El Ubeydi ile görüştüğünü olayların durdurulması için girişimde bulunulmasını istediklerini belirtti.
Kaynak : DHA