Tezkereye İlk Red HDP'den

Tezkereye İlk Red HDP'den

Tezkere için iki parti kararını verdi...

MHP; hükümetin Irak ve Suriye'ye asker göndermek için Meclis'ten yetki almasını içeren tezkereye "evet" diyecek. Tezkerede bazı hususları mahsurlu bulan MHP, Türkiye'nin milli güvenliği için bu mahsurlara rağmen tezkereye evet oyu verme kararı aldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, tezkereye evet oyu vereceklerini açıklayarak, "Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güveniyoruz. PKK ve IŞİD vurguları gerekçede bulunmaktadır. Bazı rahatsızlık verici hususlar olsa da Türkiye'nin bekası ve milli güvenliği için evet oyu vereceğiz." diye konuştu. Yalçın, tezkerenin içeriğinin yabancı askerlerin Türkiye'ye gelmesi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son ABD ziyareti sırasında mutabakat sağlandığının göstergesini oluşturduğunu da kaydetti.

Tezkereye ilk ret HDP'den

HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş "Savaş tezkeresine bizim evet oyu vermemiz düşünülemez. Hükümet sınırsız yetki istiyor" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Irak ve Suriye tezkeresine Evet oyu vermemiz düşünülemez, hükümet sınırsız yetki istiyor" ifadelerini kullanarak hükümete kapıları kapattı.