Tezkere Öncesi Dolar'da Yükseliş

Tezkere Öncesi Dolar'da Yükseliş

Dolar/TL kurundaki hızlı yükseliş sürüyor. Güne 2.28 lira civarından başlayan dolar/TL kuru 2.29'u geçerek son 9 ayın zirvesine çıktı.

Dolar/TL, 31 Ocak'tan beri en yüksek olan 2.29 seviyesini aştı. 

Serbest piyasada dolar güne 2,2830 seviyesinden başlamıştı. Diğer para birimleri karşısında da değer kazanan dolar euro karşısında 2 yılın zirvesine yaklaştı. ABDMerkez Bankası FED'in erken faiz arttırımı sinyaliyle doların güç kazanmaya devam edeceği ifade ediliyor.

DİĞER PARA BİRİMLERİ KARŞISINDA DA YÜKSELİŞTE

Dolar yen karşısında bugün altı yılın en yüksek seviyesinde işlem görürken, Euro karşısında ise iki yılın zirvesine yakın seviyede. Piyasa uzmanları ABD verilerinin Fed'den erken faiz artışı beklentilerini destekleyecek şekilde gelmeye devam etmesi halinde doların yen karşısında daha da güç kazanmasını bekliyorlar. Tokyo'daki Barclays stratejisti Shinichiro Kadota, "Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi faiz artırım beklentilerini yükseltebileceği için önemli olacak" dedi.

ALTIN DİP YAPTI 

Altın bugün kayıplarını artırarak dokuz ayın en düşük seviyesine yakın işlem görürken, ons başına fiyatın önemli bir seviye olarak görülen 1,200 doların altına gerileyebileceği belirtiliyor. Kayıplarda dolardaki yükseliş ve Çin'den alım yönünde destek gelmemesi etkili oldu. 

Spot altının ons fiyatı bugün yüzde 0.2 düşüşle 1,205 dolara kadar inerken şu anda 1.206 dolar seviyelerinde seyrediyor. Kapalıçarşı altın piyasasında ise çeyrek altının fiyatı, dün dolar kurundaki tırmanışa paralel olarak yükseldi.