"Teyakkuz Halindeyiz; İsrail'in Tüm Hareketleri Gözlemleniyor"

"Teyakkuz Halindeyiz; İsrail'in Tüm Hareketleri Gözlemleniyor"

Hizbullah Siyasi Meclis üyesi Hasan Hubbullah, “Direniş teyakkuz durumunda ve devamlı uyanıktır. Düşmanın bütün hareketlerini bütün cephelerde şiddetli bir şekilde gözlemleme halindedir." dedi.

Şehab haber ajansına verdiği özel bir röportajda Hubbullah, “İsrail, vurulduğu dönemi, inisiyatifin ve saldırının bittiğini biliyor.  Bugün direniş her türlü İsrail saldırısına karşı koyabilir, kayıplar verdirerek düşmana darbe vurabilir. Tıpkı Gazze'ye yönelik Kasım ayı ortasındaki son saldırı ve Temmuz Savaşı ve öncesinde yaşanan saldırılarda olduğu gibi.” ifadelerini kullanırken, “İşgalci İsrail, Temmuz saldırısının ardından direnişe karşı herhangi bir düşmanca eylem yapmaya cesaret edemiyor. Çünkü direnişin onu vurabileceğinin hesaplarını yapıyor.” vurgusunda bulundu.


"Direniş de birdir, düşman da..."


Hubbullah sözlerinin devamında, “Direniş mütekamil bir zincirdir. Gazze ve Lübnan ayrılamaz. Birden fazla cephede de olsa düşman birdir. Direniş birdir. (Hizbullah) İşgalcilere direnişin herhangi bir cephesini ayırmasına izin vermez.” dedi.


Ne Olmuştu?


İşgalci İsrail ordusu, dün işgal altındaki Filistin topraklarına doğru Hizbullah'ın kazdığı tünelleri açığa çıkarmak ve etkisiz hale getirmek için Kuzey Kalkanı Operasyonu başlattığını duyurdu. Kuzey Komutanlığı, istihbarat ve muharebe mühendisliği, silah ve altyapının geliştirilmesi idaresi Hizbullah tünellerini belirlemek için askeri operasyonda çalışıyor.


Yediot Ahronot gazetesi, İsrail yönetiminin bakanlarına Kuzey Kalkanı operasyonu hakkında medyaya açıklama yapmamaları talimatı verdiğini belirtti.

 

 

islamianaliz