Tevhid'den Ayrılmayın

Tevhid'den Ayrılmayın

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak bugün köşesinde "güzel günler göreceğiz" başlığıyla bir yazı kaleme aldı...

Bekleyin inananlar, bahar gelecek bahar!”

Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın!”

Biraz sabır. 2014 zor bir yıl olacak, ama bu sancılar bir doğum sancısına işaret ediyor.. Süreç Hz. Yusuf’un Mısır yolculuğuna benziyor sanki.. Zor imtihan sürecinde kimin nerede durduğu, derin pazarlıklar, derin ilişkiler deşifre oluyor..

Şimdi vahiyle yüzleşme zamanıdır.. Şeyhlerinize, liderlerinize ve örgütlerinize göre bir din icad etmeyin, Allah’ın kitabı, Resul’ün sünneti yolumuz olmalı.. İstişare ve şûradan ayrılmamalıyız, din büyüklerimizi İlah ve Rab edinmemeliyiz! Mezhep, tarikat, siyaset ve fikir ayrılıklarımız bizi ümmetten ayırmamalı.. Bunların hepsi zanni şeylerdir. İlmi zan, hüsnü zan, ama sonuçta zannidir..

İmam-ı Azam, İmam-ı Şafi, İmam-ı Caferi Sadık kendi fıkhi ihtilaflarını “öbür taraf”la keşif yolu ile çözemezken birilerinin bu kapı kendi tasarrufundaymış gibi göstermesi doğru değil.. Hz. Ali ve Hz. Ayşe’nin bile ihtilaflarını çözmek konusunda bu kapı kullanılmadığına göre, herkesin ihtiyat etmesi gerek. Şeyhler ve dini önderlere öyle misyonlar yüklenmeye başlandı ki, o roller peygamberlere bile verilmedi. 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ