Tevhid Selam Soruşturmasına Yeni Gelişme

Tevhid Selam Soruşturmasına Yeni Gelişme

Paralel yapıya yönelik soruşturmada şüpheli olarak bir numarada Gülen, iki numara Uslu, üç numarada ise Avcı yer alıyor. Fezlekede paralel yapının sözde Selam Tevhid Örgütü soruşturması kılıfıyla Türkiye’nin Ortadoğu politikasının öğrenmek istediği ve Tür

Paralel yapı’nın sözde Selam Tevhid soruşturmasıyla aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da yer aldığı binlerce kişiyi yasa dışı yollarla dinlediği ortaya çıkmıştı. Yeni Şafak’ın haberine göre, Paralel yapılanmanın polis içinde örgütlenen hücrelerine yönelik yapılan operasyonun bir numaralı şüphelisinin Fethullah Gülen olduğu ortaya çıktı.
1 NUMARA GÜLEN, 2 NUMARA USLU, 3 NUMARA AVCI
2 ve 3 numaralı şüpheliler ise paralel yapının twitter köstebeği ‘fuatavni’ olduğu iddia edilen Emre Uslu ve bir dönem Cumhuriyet Savcılığı yapan Bugün Gazetesi yazarı Gültekin Avcı. Fezlekede paralel yapının sözde Selam Tevhid Örgütü soruşturması kılıfıyla Türkiye’nin Ortadoğu politikasının öğrenmek istediği ve Türkiye’nin değil de İsrail’in çıkarları doğrultusunda hareket edildiği kaydedildi.
HEDEFLERİ ORTA DOĞU POLİTİKASI
Fezlekede yapılan tespite göre İsrail’in Türkiye’de yürütülen bir soruşturma ve örgüt hakkında bilgi sahibi olduğunu, ya da Türkiye’de yürütülen soruşturmanın İsrail’in çıkarları ile örtüştüğü kuşkusunu doğurduğu ifade edildi. Türkiye’de bulunan İran ajanlarının Cumhurbaşkanı, MİT Müsteşarının danışmanları ile çok yakın ilişkilerde olduğu iddia edildiğine değinilerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olduğu süre zarfında Dış İlişkiler ve Orta Doğu’dan sorumlu danışmanı Sefer Turan’ın şahsi telefonlarının dinlendiği kaydedildi. Erdoğan’ın danışmanının telefonu üzerinden Filistin Devlet Başkanı ve Başbakanları ile yaptığı görüşmelerin kayıt altına alındığı, bu sayede Türkiye’nin orta doğu politikası hakkında bilgi ve fikir sahibi olunmak istendiği belirtildi.
İSRAİL’İN SORMASI TESADÜF DEĞİL
2010 yılında gerçekleşen Mavi Marmara baskınında gözaltına alınan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Başkanı Bülent Yıldırım’a İsrailli yetkililer tarafından Selam örgütünün sorulduğu devam eden süreçte ise Türk kamuoyunda bilinen Selam Tevhid sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü adlı soruşturmanın yürütülmesinin bir tesadüf olamayacağının altı çizildi.
ÖZELLİKLE İRAN SEÇİLDİ
Fezlekede yapılan bir diğer önemli tespit ise paralel polislerin dinlemeler yoluyla Türkiye’nin değil de İsrail’in çıkarlarını gözettiği oldu. İsrail, ABD, Almanya, Suriye, İran gibi ülkelerin istihbarat elemanlarının Türkiye’de bulunma ihtimalinin olduğu göz önüne alındığında, diğer ülkeler yerine özellikle İran’ın seçildiği belirtildi.
“İYİ ÖRGÜTLENMİŞ”
Gelişen olayların İsrail’in çıkarları ile örtüştüğü ifade edilerek, Fethullah Gülen’in sahiplendiği ve talimat gönderdiği suça konu işleri gerçekleştiren kamu görevlilerinin de gerçekleştirdikleri bu eylemleri sistemli ve örgütsel çalışma içerisinde yürüttüklerine vurgu yapıldı. Fezlekede, “Kamu görevini kötüye kullanan görevliler ile aynı amaca hizmet ederek suça konu işlere iştirak eden diğer şüphelilerin iyi örgütlenmiş bir örgütün nihai amacına ulaşmak için planlı ve örgütsel bir hiyerarşi içerisinde hareket ettikleri değerlendirilmiştir” ifadeleri yer aldı. Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen’le ilgili yakalama kararının henüz bakanlığa ulaşmadığını, ulaştığında gereğinin yapılacağını söyledi.