Tevhid Hareketi de Lübnan’daki Saldırıları Kınadı

Tevhid Hareketi de Lübnan’daki Saldırıları Kınadı

Lübnan İslami Tevhid Hareketi de Beyrut’un güneyindeki Burc El-Baracne bölgesinde meydana gelen patlamalar hakkında kınama mesajı yayımladı.

Lübnan İslami Tevhid Hareketi de Beyrut’un güneyindeki Burc El-Baracne bölgesinde meydana gelen patlamalar hakkında kınama mesajı yayımladı. Hareket, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.
 Tevhid Hareketi patlamaların hedefinin Lübnan’da fitneyi körüklemek, direnişi de karşılık vermeye mecbur bırakarak sıcak çatışmanın içine çekmek, böylece bölgede yanan ateşi Lübnan’ın içine kadar taşımak olduğunu ifade etti. Açıklamada “Direnişi ve direniş halkını sabırları ve olağanüstü bir şekilde kendilerini kontrol etmeleri sebebiyle kutluyoruz” cümlelerine yer verildi.
 Açıklamanın devamında saldırıyı gerçekleştiren iki intihar eylemcisinin Filistinli olduğunun ilan edildiği, çünkü bu sayede İslami direniş ile Filistin halkının arasını açmayı hedefledikleri, ancak bu konuda başarılı olamayacakları ifade edildi.
 Açıklamanın devamında şu ifadelere verildi: “Filistinliler hem halk, hem direniş, hem millet hem de din bakımından bizim ailemiz ve bizim halkımızın bir parçası… Onlar direniş projesinin başını çekiyorlar. Onlar ümmetin yükünü üzerlerine alarak Kudüs’ü, Aksa’yı ve Filistin’i savunuyorlar.
 Bu anlamda Burc El-Baracne’de patlamanın ardından yaralıları hastaneye yetiştirme noktasında aktif olan ve kan veren Filistinlileri selamlıyoruz.
 Öte yandan farklı yaklaşımlara sahip olmalarına rağmen bu konuda birlik ortaya koyan Lübnanlı siyasi grupları da selamlıyoruz.
 Son zamanlarda bir intihar eylemcisinin tutuklanması, çeşitli patlayıcı maddelerin ele geçirilmesi, güneyde bazı üst düzey isimlere suikast girişimi gibi çeşitli olaylarla karşı karşıya kaldık. Açıkça görüyoruz ki birileri tüm Lübnan’ı hedef almış durumda… Bundan başka bir söze gerek olduğunu düşünmüyoruz.”
 Tevhid Hareketi’nin açıklaması hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır dilekleriyle son buldu.