"Terörün kazananı olmaz"

"Terörün kazananı olmaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlarda barış ortamını zedelemek isteyenler olduğunu söyleyerek, "Terörden çok çekmiş bir ülkeyiz. Terörün kazananı, kaybedeni olmaz. Her iki taraf da kaybeder" diye konuştu..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyaretinde bulunduğu Arnavutluk'ta yaptığı konuşmada, dünyada göçmen sorunun artarak devam ettiğini söyledi.
Yasa dışı göçmenleri taşıyan botlar ile balıkçı gemilerinin Akdeniz'de, Ege'de battığını, insanların yaşamını yitirdiğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
"Ne yazık ki bunlara karşı AB'nin takındığı tavırlar da ortada. AB'de müzakereci bir ülkenin cumhurbaşkanı olarak bunu söylüyorum. Canımız yandığı için söylüyorum. Fakir, evsiz, yurtsuz, bu tür insanlara karşı duyarsız mı kalacağız? Bu insanlara karşı bir çözüm üretmek acaba gelişmiş ülkelerin sırtına borç değil mi? Biz diyoruz ki herkes, boynunun borcunu yerine getirmelidir."
"Terörde her iki taraf da kaybeder"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balkanlarda barış ortamını zedeleme gayretinde olanlar bulunduğunu bildirdi.
Türkiye'nin, Balkanların barış, refah ve istikrarına büyük önem verdiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:
"Özellikle Makedonya Cumhuriyeti'nde devam eden gerginliklerin diyalog yoluyla çözülmesini ve Ohri Anlaşmasıyla sağlanmış olan barışın zarar görmemesini temenni ediyoruz. Terörden çok çekmiş bir ülkeyiz. Şu anda hala 30 yıldır devam eden terörle mücadele sürecimiz hala devam ediyor. Bunun bedelini çok iyi biliriz. Aynı bedeli Balkanlarda, dünyanın değişik yerlerinde farklı ülkeler, kim olursa olsun, hangi dinden, hangi etnik unsurdan olursa olsun böyle bir bedeli ödemelerini istemiyoruz. Terörün kazananı kaybedeni, bunu ayırt edemezsiniz, olmaz. Her iki taraf da kaybeder. Aynı savaşta olduğu gibi" diye konuştu.
(AA)