Terörle Mücadelede Yeni Dönem

Terörle Mücadelede Yeni Dönem

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "FETÖ" bağlantılı olanlara ek olarak PKK bağlantısı olduğu iddia edilen kamu çalışanlarının da ihracı için çalışma yapılacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "FETÖ" bağlantılı olanlara ek olarak PKK bağlantısı olduğu iddia edilen kamu çalışanlarının da ihracı için çalışma yapılacağını açıkladı.

Gazetecilere gündemi değerlendiren Müezzinoğlu, Çalışma Bakanlığı’ndan "FETÖ" bağlantılı 785 kişinin ihraç edildiğini, 319 kişinin soruşturma aşamasında olduğunu ve 383 kişinin göreve iade edildiğini anlattı. Müezzinoğlu, PKK bağlantısı iddialarıyla ilgili ise “Önümüzdeki hafta içinde onu da sonuçlandırmaya çalışıyoruz” dedi.

Habertürk'ten Deniz Çiçek'in haberine göre ihraçlarda esas alınacak kriterlere yönelik soru üzerine Müezzinoğlu, “Kriterleri değerlendiriyoruz. Elimizde veri var. Üyeliklerdir, sosyal medya hesabıdır, tespit edilmiş konuşmalarıdır. Destekleyici verilerle ilgili çalışmalarımız var. Son şeklini almadı. Devletin kadrosunda ama Twitter hesabına bakıyorsun PKK’nın mücadelesini destekliyor” dedi.

Eğitim-Sen’in açığa alınan öğretmenlerle ilgili tepkilerini de değerlendiren Müezzinoğlu, “Sendikaların feveran etmesini doğru bulmuyorum. Devletin imkânlarını PKK’ya kanalize ediyor. Şimdi bunu herhangi bir sendikamız normal karşılıyorsa, sendikaların duruşuna da hak vermeyiz” dedi.

DARBEYİ FIRSATA ÇEVİRME

Eğitim-Sen'li öğretmenlerin açığa alınmasıyla ilgili kamuoyunda tepkiler artarken, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca özellikle PKK soruşturması kapsamında açığa alındığı söylenen eğitimcilerin çok ciddi bir bölümünün Eğitim-Sen üyesi olduğunu belirterek, şu görüşleri dile getirdi: "Hükümetin darbe fırsatçılığı yaparak 28 bin öğretmene kendini savunma hakkı bile vermeden ihraç etmesi ve sadece sendikal eylemleri nedeniyle 11 bin 301 öğretmenin açığa alınması sonucu binlerce okul öğretmensiz kaldı. Darbeci zihniyetten hiç de farklı olmayan bu hukuksuz uygulamalar bu yıl her zamankinden daha zor bir eğitim öğretim yılının açılmasına neden oldu. Bu tablo, darbeyi fırsata çevirerek, sendikal mücadeleyi bitirme sürecine dönüştürmektir."