Teröristlerin Roketi Eve İsabet Etti

Teröristlerin Roketi Eve İsabet Etti

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, teröristlerin zırhlı polis aracına attığı roket bir eve isabet etti. Olayda, evin içerisinde bulunan 12 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde, teröristlerin zırhlı polis aracına attığı roket bir eve isabet etti. Olayda, evin içerisinde bulunan 12 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Sur ilçesinde polisle çatışmaya giren 2 YDG-H’li terörist öldürüldü. 

Edinilen bilgilere göre, Ulutürk, Tekel, Dumlupınar ve Sırat mahallelerinde bugün ilan edilen ve ikinci bir emre kadar devam edecek olan yasağın hemen ardından ilçede olaylar çıktı. Dumlupınar Mahallesi Mem-u Zin Bulvarı’nda bir grup terörist tarafından zırhlı polis aracına atılmak istenen roket, bir eve isabet etti. Olayda, evin içerisinde bulunan 12 yaşındaki Elif Şimşek hayatını kaybetti, aynı aileden Pelda, Avaşin, Bedia, Ahmet ve Mehmet Şimşek yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan Pelda, Ahmet ve Mehmet Şimşek Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Bedia ve Avaşin Şimşek ise Bismil Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan, dün gece şiddetli çatışmaların yaşandığı merkez Sur ilçesinde ise bugün de bir grup YDG-H’li ile polis arasında çatışma çıktı. Çatışmada, 2 terörist öldürüldü.  Her iki ilçede de çatışmalar sürüyor.