Terörist Gülen Alman Kanalına Konuştu (Video)

Terörist Gülen Alman Kanalına Konuştu (Video)

Ankara’nın darbe girişiminin arkasındaki isim olmakla suçlayıp iadesini istediği Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen, Alman ZDF kanalına söyleşi verdi.

Ankara’nın darbe girişiminin arkasındaki isim olmakla suçlayıp iadesini istediği Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen, Alman ZDF kanalına söyleşi verdi.

Gülen ‘paranoyak’ imasında bulunduğu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye için zararlı bir insan’ haline geldiğini savundu.

20140319 fettullah

 

Darbe girişiminin ardından birçok yabancı medya kuruluşuna mülakat veren Gülen, son olarak Alman Die Zeit ve İspanyol El Pais gazeteleri ve Alman haber ajansı dpa’ya konuşmuş, Erdoğan’ın darbe girişimini yıllar öncesinden planladığını öne sürmüştü.

‘Zannediyorum korkuyla tir tir titriyor’

Gülen, Alman gazetecinin “Acaba hareketiniz çok mu güçlendi de Erdoğan darbeyi bahane olarak kullanıyor? Çok mu güçlü, çok mu muktedir hale geldiniz hareketinizle?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Bu tür güç ve kuvvet zehirlenmesi yaşayan insanlar paranoya da yaşayabilirler. Paranoyak da olabilirler. Hemen hemen her hareketten, her hamleden endişe duyuyor bunlar. Mesela dünyanın değişik yerlerine sürekli heyetler göndermek suretiyle, o uydurma terör örgütü safsatasını millete kabul ettirmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Benim korkum filan yok. Ben sadece Allah’tan korkuyorum. Ve millete karşı saygısızlıktan, insanlığa karşı saygısızlıktan korkuyorum. Dün gecekonduda oturuyordu o adam. Daha sonra villalara, saraylara kondu. Filoları var, gemileri var. Dünyanın değişik yerlerine taşıdığı milyarlarca para var. Bunlar 17/25 Aralık’ta ortaya çıkınca, kendini sağlam bir Müslüman görüyordu. Ayıplar meydana çıkınca onu da bizden ve bize sempati duyanlardan bildi. Dolayısıyla çok ciddi bir düşmanlık beslemeye başladı. Sonra insanları sorgusuz sualsiz içeri atmak için bu darbe senaryosunu uydurdu. Evet, bunlar onun paranoyasından kaynaklanan şeyler bir yönüyle. Zannediyorum korkuyla tir tir titriyor. Zannediyorum, yakından kendisini tanıyanlar tekme sallıyor, yumruk sallıyor duvarlara. Daha çok ıstırap içinde. Kuran-ı Kerim’in bir yerde ifade buyurduğu gibi ‘Siz şöyle böyle ıstırap çekiyorsanız, inanın onlar sizden daha fazla elem içinde kıvrım kıvrım kıvranıyorlar’.”

‘Erdoğan’ı Allah’a havale ediyorum’

Gülen, “Türkiye’nin kaderi açısından kim daha önemli, Fethullah Gülen mi Tayyip Erdoğan mı?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Benim çok önemli olduğumu söyleyemem. Hiçbir işe yaramadığım kanaatindeyim ben. Bir şekilde ben büyütülüyorsam o arkadaşlar içtihat hatası yapıyorlar. Yanlış düşünüyorlar. İnşallah Allah affeder. Fakat Tayyip Erdoğan’ın selefleri Türkiye’yi AB, NATO ve evrensel insani değerler adına bir yere getirmişlerdi. Erdoğan, Türkiye’yi problemler sarmalına aldığından, hem Ortadoğu’dan hem de Orta Asya’dan koptuğundan dolayı bence Türkiye için artık zararlı bir insan haline gelmiştir. Cenab-ı Hak’a havale etmekten başka bir çare bilmiyorum. Allah’a havale ediyorum, Türkiye için. Cenab-ı Hak hidayet etsin. Yürüdüğü yanlış yoldan kurtarsın onu.”

Darbe girişimi için bir kez daha ‘senaryo’ diyen Gülen, ABD’nin kendisini ‘bağrına bastığını’ ve ABD’den ‘elini kolunu sallayarak’ gitmek istemediğini söyledi.