Terör örgütü zanlıları adliyeye sevk edildi

Terör örgütü zanlıları adliyeye sevk edildi

Sultangazi'de terör örgütü DHKP/C'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda Gazi Mahallesi'nde 12 Eylül'de yapılan operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, 48 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtilerek, silahla yaralama, yağma, halk üzerinde baskı kurarak haraç alma, darp, tehdit eylemlerini gerçekleştiren/katılan şahıslar ile örgüte yardım eden, silah ve malzemeleri saklayarak lojistik destek sağlayan kişilerin de aralarında bulunduğu 15 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.
ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT YAKALANMIŞTI
Aramalarda, 1 kalaşnikof marka otomatik tüfek, 4 pompalı tüfek, 1 havalı tüfek, 7 tabanca, 1 havalı tabanca, 6 tabanca çerçevesi, 415 fişek, 4 boş kovan, 15 şarjör, 1 fişek doldurma aparatı, çok sayıda (sürgü, namlu, kabza, horoz, yay ve iğne) gibi tabanca aparatı, 84 adet kullanılmaya hazır el yapımı molotofkokteyli, 15 litre yanıcı ve yangın çıkartıcı kimyasal madde, 2 el telsizi, 1 el dedektörü, 1 metal polis rozeti, 4 bıçak ve çok sayıda iletişim ve bilişim malzemesi ile örgütsel yayın ve dokümanın ele geçirildiği kaydedildi.
Operasyonu protesto etmek ve gözaltına alınan şüphelilere destek vermek amacıyla örgüt mensuplarının eylem hazırlığı içerisinde oldukları ve eylemde kullanılmak üzere molotofkokteyli hazırladıkları bilgisi alınması üzerine, 13 Eylül'de Sultangazi'de metruk bir binada arama yapıldığı ifade edilen açıklamada, çok sayıda el yapımı molotofkokteyli ele geçirildiği, devam eden çalışmalar neticesinde aynı gün Maltepe'de bir adrese gerçekleştirilen operasyonda da yine çok sayıda silah ve mühimmat bulunduğu belirtildi.
Açıklamada, Maltepe'deki operasyonla ilgili 1 şüphelinin de gözaltına alındığı ifade edildi.
ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Terör örgütü DHKP C'ye yönelik operasyon kapsamında, 12 Eylül'de gözaltına alınan 15 kişi ile Maltepe'deki operasyonda yakalanan şüphelinin, emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Öte yandan, Emniyet Müdürlüğü ekipleri, operasyona ilişkin görüntüleri de basın mensuplarına dağıttı.
Kayıtlarda, operasyon anı ve ele geçirilen malzemelerin yanı sıra, ellerinde uzun namlu silahlarla sokağa çıkan maskeli kişilerin çevreye zarar verdikleri görülüyo