Terör örgütü IŞİD'e ağır darbe

Terör örgütü IŞİD'e ağır darbe

Irak ordusunun Diyala ve Ramadi kentlerindeki operasyonlarında, çoğunluğu IŞİD militanı 33 kişi ile 2 polis hayatını kaybetti.

Diyala polis sözcüsü Galip Atiyye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vilayetin merkezi Bakuba kentinin batısında yer alan El-Mefrak semtindeki polis karakoluna düzenlenen silahlı saldırıda, 2'si emniyet mensubu, 11 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti,
Irak Ordusu Dicle Operasyon Birliği Komutanı Korgeneral Abdulemir ez-Zeydi ise güvenlik güçlerinin Bakuba'nın çevresinde gerçekleştirdiği operasyonlarda, Mikdadiye'nin batısında 7, El-Azim kasabasında ise 12 IŞİD militanının etkisiz hale getirildiğini ifade etti.
Emniyet kaynakları ayrıca Enbar vilayetinin Ramadi kentinin Halidiye bölgesinde IŞİD militanlarına yönelik operasyonda, 5 militanın öldürüldüğünü ve yaralananların olduğunu kaydetti.
Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin, ülkenin en büyük kentlerinden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit'in yanı sıra bölgedeki kimi yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.