'Terör' iftirası bize yapışmaz

'Terör' iftirası bize yapışmaz

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık komplo sürecinde 'Türkiye teröre destek veren ülke' algısını oluşturmak için alçakça bir kampanya yürütüldüğünü söyledi. Erdoğan 'Bizim için terör sadece terördür. Bizden Mavi Marmara, Filistin ve Suriye'deki duruşumuzun intika

Başbakan Tayyip Erdoğan, 6. Büyükelçiler Konferansı katılımcılarına Vilayetler Evi'nde verdiği yemekte, 17 Aralık tarihinde başlayan sürecin yolsuzluk kılıfına gizlenmiş bir darbe girişimi olduğunu belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

17 Aralık süreci bir paket içinde birkaç hedefi vurmayı amaçlayan süreçtir. Paketin muhtevasıyla ambalajı arasında çok ciddi farklılıklar var. Ambalajda yolsuzluk iftirası varken paketin içinde demokrasiye, milli iradeye, siyasete özellikle çözüm süreci ve dış politikaya yönelik sabotaj olduğu net şekilde ortaya çıktı, daha da çıkacak onu söyleyeyim, daha bitmedi, daha da çıkacak. 17 Aralık komplosu çok farklı vasıtalarla, çok farklı ittifaklarla ortaya çıktı. Bir örgütün emniyet ve yargı içindeki mensupları, operasyonun taşeronu olurken, siyasi partilerin, belli medya kuruluşlarının, sermaye çevrelerinin, yurtdışında bazı odak ve medya kuruluşlarının operasyonda müttefik olarak görev aldığını görüyoruz.

ADETA DÜĞMEYE BASILDI

Adeta düğmeye basılmış gibi içeride ve dışarıda eş zamanlı hareket eden, operasyona destek veren kesimler var. Ancak burada asıl önemli olan darbe girişimiyle paralel yürütülen algı operasyonudur, algı operasyonu Türkiye içinde tutmamıştır, geri tepmiştir. Şu anda gerek bizim meydanlarda şahit olduğumuz manzara, gerek yaptırdığımız anketler, halkın büyük çoğunluğunun bunun bir hukuki operasyon değil bir darbe girişimi inancında olduğunu teyid etmektedir.

BUNUN ADI İHANETTİR

17 Aralık'tan beri gerek o malum örgüt gerekse onun siyasetteki medya ve sermayedeki müttefikleri, Türkiye ekonomisine darbe vurmaya, uluslararası yatırımcıları tedirgin etmeye, enerji politikalarını sabote etmeye, dış politikada elimizi zayıflatmaya, MİT'in çalışmalarını engellemeye, Türkiye'nin demokrasi yürüyüşünü engellemeye çalışıyorlar. Türkiye'nin dünyadaki imajını bozmak için ciddi mesai sarfediyorlar. Bu çabalar ihanet dışında bir kavramla izah edilemez. Hedef, bir ülkenin çıkarlarıdır, bir ülkenin milli kurumları ve milli politikalarıdır. Hedef, hükümet ya da parti değil Türkiye'dir, 76 milyonun ta kendisidir.

BİZE YUTTURAMAZLAR

İçeride algı operasyonunu nasıl bozduysak, dışarıda da birlikte bozacağız ve bozuyoruz. AB üyesi ülkelerde, HSYK ile ilgili oturmuş bir sistem yokken, Türkiye'nin HSYK düzenlemesi üzerinde bir beyanatta, bir açıklamada bulunmak kimsenin haddine değildir. Kalkıp da işte bu 'AB'nin müktesebatına aykırıdır, vesairedir' gibi tespitler, kusura bakmasınlar bize yutturulacak şeyler değil. Hükumetimizin yargıda yapmaya çalıştığı değişiklik yargıya müdahale değildir. Yargı içindeki illegal örgütlenmeye yönelik bir mücadeledir.

TERÖR SADECE TERÖRDÜR

17 Aralık komplo sürecinde Türkiye üzerine oynanan kirli bir başka oyun da terör meselesidir. Bu ihanet şebekeleri Türkiye'nin uluslararası teröre destek verdiği algısını yaymak için alçakça bir kampanya yürütüyorlar. Hiç kuşkusuz bu alçakça ve haince kampanyanın tutma ihtimali, başarıya ulaşma ihtimali yoktur. Terör ve terör örgütlerinin başındaki hiçbir sıfatı önemsemeyiz, dikkate almayız. Bizim için terör, sadece terördür. Nerede olursa olsun, kim tarafından yapılırsa yapılsın, terörü şiddetle kınarız, terörle aramıza hiç tereddüt etmeden mesafe koyarız.

İHANETİN HESABI SORULACAK

Yok El Kaide'ymiş, yok El Nusra'ymış, yok şuymuş, yok buymuş. Hepsi bizim karşımızdadır, biz onların karşısındayız. Uluslararası terörle mücadele noktasında Türkiye kendisini ispat etmiş bir ülkedir. Buradaki niyetin ne olduğunu sizler de çok iyi biliyorsunuz. Bizden bu yolla Mavi Marmara'nın, Filistin'deki, Mısır'daki, Suriye'deki insani duruşumuzun intikamını alacaklarını sanıyorlar, kusura bakmasınlar. Türkiye'nin ve hükümetimizin üzerine teröre destek veriyorlar itham ve iftirası asla yapışmaz. Bu gayretin içinde olanlar beyhude çabalıyorlar. Bu ihanetin hesabı mutlaka kendilerinden sorulacak.

O malum örgütü dünyaya anlatın

Erdoğan, seslendiği büyükelçilere, son dönemde yaşananları dünyaya çok iyi anlatmalarını istedi. 17 Aralık sürecinin, hedefinin demokrasi, çözüm süreci ve dış politika olduğunu belirten Başbakan, 'O malum örgüt ve müttefikleri, ekonomiye darbe vurmak, enerji politikalarını sabote etmek, Türkiye'nin demokrasi yürüyüşünü engellemek istiyorlar. Hedef parti ya da hükümet değil, Türkiye'dir. İhmalkar davranmayın; ilgili tüm mercilere bunları anlatın. Muhattaplarına Türkiye'deki gerçek manzarayı ve doğruları anlatın. Bu ihanet operasyonunu bozmak için daha fazla gayret sarfedin' dedi.

1915 UYARISI

2015 yılının, 1915 olaylarının 100. yılı olduğunu hatırlatan Erdoğan, 'Ermeni diasporası 1915 olaylarını farklı ve tek yanlı aksettirmeye çalışacak. Bu kara propagandaya karşı dik duruş sergileyin. Osmanlı'yı, daha önceki tarihimizi yok saymayın. Önceliği yok sayarak 1923'ü sıfır noktası almak mümkün değildir. Bugünü anlamak için, tarih okuyun, Yakın tarihi unutmak cinayettir. Dostlarımızın ve komşularımızın, bizden emin olmasını sağlayın. Dış politikamızı, insan odaklı belirleyin; şehitliğimiz bulunan her ülkeyi, vatandaşlarımızın yaşadığı her ülkeyi kardeş olarak gördüğümüzü anlatın. Biz, kasaba devleti değiliz. Sizler, büyük bir ülkenin onurlu büyükelçilerisiniz. Ülkeyi ve milleti layıkıyla temsil edin' diye konuştu.