TEOG sonuçları yarın açıklanıyor!

TEOG sonuçları yarın açıklanıyor!

TEOG 2014 İlkbahar dönemi sonuçları yarın e-okul sistemi üzerinden açıklanacak. Lise tercihleri için ise başvuru takvimi belli oldu.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınav puanları yarın açıklanacak. MEB lise yerleştirmelerinde takvimi de açıkladı.

TEOG puanlarına itirazlar 16- 20 Haziran arasında yapılacak, 4 Temmuz'da ise kontenjanlar açıklanacak.

LİSE TERCİHLERİ NE ZAMAN? TEOGPUANINA GÖRE LİSE TERCİHLERİ İNTERNETHABER.COM'DA

Yaklaşık 1 milyon 300 bin 8. sınıf öğrencisinin heyecanla beklediği ortak sınav puanları, “e-okul”dan öğrenilecek.

Sistemdeki yenilikler şöyle:

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı okulların Anadolu Lisesi statüsüne dönüştürülmesi ile tüm okul türlerine YEP ile öğrenci alınacak.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okulları seçen öğrenciler, önceki yıllarda doğrudan alan tercihi yaparken artık okul tercihi yapacak.

Anadolu Lisesi’ne yeni dönüştürülen okullarda şube kontenjanı 34, ihtiyaç olması halinde 40 olacak. 4 Anadolu Öğretmen Liseleri, Sosyal Bilimler, Fen ve Anadolu Liseleri’ne dönüştürülecek.

Fen Liseleri’nde de 2014-2015 öğretim yılından itibaren hazırlık sınıfı zorunlu hale gelecek.

TEOG öncesindeki 201 taban puan uygulaması kaldırıldı.

Özel okullar tam burslu olarak alacakları öğrencileri Türkiye çapında puan üstünlüğüne göre yüzde 5’lik dilim içerisinden alacaklar.

Özel okullar burslu aldıkları öğrencilerin bursluluklarını, başarısızlık, sınıf tekrarı gibi ek şart ve yükümlülük aramadan eğitim-öğretim süresi boyunca devam ettirecekler.

TERCİH DÖNEMİ

Öğrenciler, 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında internet üzerinden tercih yapacak. A ve B olmak üzere iki grupta tercih yapacak olan öğrencilerin yerleştirme sonuçları, 22 Ağustos’ta duyurulacak ve kesin kayıt yapılacak. Yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjanlara, ortaöğretim
yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda nakil yoluyla öğrenci kaydedilecek.