Temel Hedef Öcalan'ın Özgürlüğü

Temel Hedef Öcalan'ın Özgürlüğü

- KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Zaxo Zagros, son dakika yaptığı açıklamada tehditler savurdu.

Türkiye’nin önünde iki seçenek olduğunu öne süren KCK, "Ya Önderliğimizin oluşturduğu taslağa göre hareket eder ve en kısa sürede müzakerelere başlar. Ya da Türkiye büyük tehlikelerle dolu bir sürece girer. Türkiye bunları iyi görmeli ve okumalıdır. Eğer bu şansı görmezden gelirlerse uçuruma doğru adım adım giderler" dedi.

Abdullah Öcalan’ın koşullarının değişmesinin zorunlu olduğunu söyleyen KCK, “İmralı sisteminde ve koşullarında ısrar, çözümsüzlükte ısrardır” iddiasında bulundu.

PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'na konuşan KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Zaxo Zagros'un açıklamasının ilgili kısmı şöyle:

TEMEL HEDEF ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ

Bizim temel hedefimiz, İmralı konseptini bitirmek ve bununla beraber demokrasiyi yeniden halklarla buluşturmaktır. Müzakerelerin başarıya ulaşması da Önder Apo’nun sağlığı, güvenliği ve özgürlüğü şartına bağlıdır. Tek hücreli bir odada ve ağırlaştırılmış koşullarda sağlıklı bir çözüme ulaşılması düşünülemez. Önder Apo, avukatlarıyla görüşemiyor. Heyet ile olan görüşmeler de istenen ve olması gereken şekilde yürütülmüyor.

BİRİNCİ ŞART APO

Eğer sağlıklı sonuçlar alınmıyorsa, sebebi budur. Bizim için müzakerelerin ya da çözüm sürecinin birinci şartı Önder Apo’nun durumudur. Önder Apo bu müzakerelerde eğer baş müzakereci ise özgür biri olarak kabul edilmek durumundadır. Bir yandan bu sürecin muhatabı olarak göreceksiniz diğer yandan ise ağır hükümlü muamelesi yapacaksın. Bu yaklaşım kabul edilmez.

UÇURUMA DOĞRU ADIM GİDERLER...

Türkiye’nin önünde iki seçenek var: Ya Önderliğimizin oluşturduğu taslağa göre hareket eder ve en kısa sürede müzakerelere başlar. Ya da Türkiye büyük tehlikelerle dolu bir sürece girer. Tehlike sadece Kürtler için değildir. Ortadoğu’da yaşayan bütün halklar içindir. Türkiye bunları iyi görmeli ve okumalıdır. Önder Apo, halklar ve halkların geleceği için büyük bir şanstır. Eğer bu şansı görmezden gelirlerse uçuruma doğru adım adım giderler.