Telaviv Eyleminde Yeni Bilgiler

Telaviv Eyleminde Yeni Bilgiler

Tel-Aviv eyleminde yeni gelişmeler

İbranice yayın yapan siyonist kanal 2 televizyonunda verilen haberde, geçtiğimiz Çarşamba günü Tel-Aviv'de 4 "İsrailli'nin" ölümüyle gerçekleşen saldırıya ilişkin bazı bilgiler paylaşıldı.
 
Haberde, siyonist işgal kuvvetlerinden edinilen bilgilere göre amcaoğulları olan iki eylemci Muhammed ve Halid Muhamire'nin Tel-Aviv'e Bi'r Es-Seba'dan taksiyle geçtikleri, Bi'r Es-Seba'ya ise el-Halil kentinin güneyindeki Mitar yerleşim bölgesinden tel örgülerde bulunan bir boşluktan geçerek ulaştıkları ileri sürüldü. Eylemcilerin birisinin yaralı halde bulunduğu ve halen tutuklu oldukları belirtildi. 
 islami analiz
Geçtiğimiz Çarşamba günü Tel-Aviv merkezde bulunan Sarona ticaret merkezinde düzenlenen silahlı eylemde 4 "İsrailli" ölmüş, 6 kişi de yaralanmıştı. 
 
Kanal 2'nin verdiği haberde, eylemcilere "Carl Gustav" tipi silah ulaştıran bir kişinin de eylemin ertesi günü 9 Haziran Perşembe tutuklandığı belirtildi.
 
Eylemcilerin taksi tuttukları Bi'r Es-Seba'ya geçmeden önce 1948 topraklarında bulunan Şakib Es-Selam'da bir kişiden yardım aldıkları ileri sürülürken, haberde ayrıca soruşturma kapsamında eylemcileri Tel-Aviv'e götüren taksi şoförünün de gözaltına alındığı ancak olay hakkında hiçbir bilgisi olmadığı ifade edildi.