Tekirdağ'da yağış ve fırtına ekili alanları vurdu

Tekirdağ'da yağış ve fırtına ekili alanları vurdu

Tekirdağ’da dün gece şiddetini artıran yağmur yağışı ve rüzgar, Karaevli, Husunlu ve Maksutlu köylerindeki ekili alanlara zarar verdi.

Tekirdağ’da akşam saatlerinde başlayanyağış ve rüzgar, gece yarısından sonra şiddetini artırdı. Yetkililer vatandaşları fırtınave yağışlar konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı. Akşam saatlerinde aniden bastıran yağmura yakalanan vatandaşlar saçak altlarına sığınırken, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

EKİLİ ALANLAR ZARAR GÖRDÜ 

Öte yandan şiddetli fırtına ekili alanlara da zarar verdi. Tekirdağ’a bağlı Karaevli, Husunlu ve Maksutlu köylerinde buğday, arpa ve kanola ekili alanlarda fırtına nedeniyle zarar meydana geldi. Yaklaşık 10 bin dönüm ekili alanın zarar gördüğü bildirildi. Gıda Tarım ve Havyacılık İl Müdürlüğü ile Tekirdağ Ziraat Odası yetkililerinin, zarar gören arazilerde inceleme yapacağı öğrenildi. 

ZARAR HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ 

Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü Başkanı Arslan Hamza Algül, sabah paramotor paraşütü ile havalanıp rüzgar ve yağıştan zarar gören alanları görüntüledi. Algül merkeze bağlı Maksutlu, Karaevli ve Husunlu köy arazilerinin üzerinden Çorlu yol bağlantısına kadar uçarak, çarpıcı fırtınanın ekili alanlara verdiği zararı kaydetti. Görüntülerde şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle ekinlerin sağa ve sola doğru yattığı görüldü. Yağışların, 1 Haziran Pazar gününe kadar etkili olacağı bildirildi. 

Kaynak: DHA