Tekfircilerin  Rezidanslarına Baskın !

Tekfircilerin Rezidanslarına Baskın !

İstanbul Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DAEŞ'e yönelik yaptığı çalışmalar neticesinde, örgütün Suriye kamplarına terörist gönderen transfer hücrelerini tespit etti.

İstanbul Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DAEŞ'e yönelik yaptığı çalışmalar neticesinde, örgütün Suriye kamplarına terörist gönderen transfer hücrelerini tespit etti.
EVLERDE EĞİTİM ALMIŞLAR
Gaziantep, Şanlıurfa, Erzurum, Edirne, Kırklareli ve İstanbul'da 31 adrese yönelik olarak düzenlenen baskınlarda örgüte terörist transferi yaptığı belirlenen 21 DAEŞ'li organizatör yakalandı. Operasyonun devamında organizatörler tarafından Suriye'ye gönderilmek üzere bekletilen 60 yabancı uyruklu şüpheli de gözaltına alındı. 60 şüphelinin 20'sinin çocuk olduğu öğrenilirken, toplam gözaltı sayısı 81 oldu. DAEŞ'in Türki Cumhuriyetler ve Kafkas ülkelerinde bulunan organizatörleri ile İstanbul'daki organizatörlerinin bağı da tespit edildi. Terör örgütüne katılmak üzere gelen DAEŞ'lilerin ilk etapta İstanbul'daki organizatörler ile irtibat kurduğu belirlendi. Daha sonra önceden hazırlanan transfer evlerine götürülen yabancıların, burada oryantasyon eğitimi aldıkları öğrenildi. Eğitimin ardından ise yabancıların Suriye'ye götürülmesinin planlandığı ortaya çıktı.
LÜKS SİTELERDE KALIYORLARMIŞ
İstanbul'da baskın yapılan 7 farklı ilçedeki örgütün transfer evlerinin kirası yüksek daireler olduğu ve güvenliği olan lüks sitelerde bulunması dikkat çekiyor. Adreslerde yapılan aramalarda; silahtan mermiye, kamuflaj elbiselerinden sahte pasaport ve kimliklere kadar bir çok materyalin ele geçirildiği belirtildi.

Ele geçirilen pasaport ve kimlikler ile silah ve dijital malzemeler incelemeye alınırken, gözaltına alınan transfer hücresi sorumlularından birinin, geçtiğimiz Haziran ayında Atatürk Havalimanına gerçekleştirilen bombalı saldırının faillerinden birisinin ev arkadaşı olduğu öğrenildi. Yabancı uyruklu 60 şüphelinin ise haklarında yapılan işlemlerin ardından ülkelerine gönderilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edileceği ifade edildi.