Tekfircilere  Büyük şok

Tekfircilere Büyük şok

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Güvenlik Ajansı, IŞİD Musul Askeri Sorumlusu Yasin Ali Süleyman Şalaş'ın öldürüldüğünü açıkladı.

rak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı'nın yazılı açıklamasında, Peşmerge güçlerinin, ABD savaş uçaklarının desteğiyle Musul'un Hasanşam köyü ve çevresindeki bölgeye düzenlenen operasyonda Şalaş'ın öldürüldüğü belirtildi. 
'KÜRT EZİDİ KIZLARININ KAÇIRILMASINDAN SORUMLUYDU'
Açıklamada, "Musul teröristleri askeri sorumlusu Ebu Abdullah lakaplı Yasin Ali Süleyman Şalaş'ın Hazır cephesinde öldürüldüğünü duyuruyoruz. Şalaş, teröristlerin Musul'daki bütün askeri hareketliliğini yönetiyordu. Aynı zamanda Kürt Ezidi kızlarının kaçırılma hadisesinin de birinci dereceden sorumlusuydu" ifadelerine yer verildi. 
Açıklamada 1974 Musul doğumlu olan Şalaş'ın, 2003'te Tevhid ve Cihad örgütüne katıldığı, ardından El-Kaide liderlerinden Zerkavi'ye yakın bir kişi haline geldiği kaydedildi. 
HAPİSHANEDEN FİRAR ETTİ
Şalaş'ın, aynı zamanda 2007'de Erbil'de İçişleri Bakanlığı'na yönelik saldırının da planlayıcısı olduğu hatırlatılan açıklamada, "Şalaş, 2010'da ABD güçlerince tutuklandı ve Irak güvenlik güçlerine teslim edildi. Yargılandı ve ömür boyu hapse mahkum edildi. Ebu Gureyb Hapishanesi'nde 2013 yılındaki firarda bir grup teröristle birlikte Suriye'ye kaçtı ve aynı yıl IŞİD'le ilişkiye geçti. Bu örgütün içinde Ebu Abdullah olarak biliniyordu" denildi. 
Kaynak: AA