Tekfircilerden Tehdit

Tekfircilerden Tehdit

IŞİD sözcüsü Adnani Şami, bir açıklama yaptı. 17 dakikalık bir videodan oluşan açıklamada IŞİD üyelerine telkinler, Irak hükümetine ise tehditler var

 

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün sözcüsü Ebu Muhammed Adnani Şami 17 dakikalık bir ses kaydı yayınlayarak hedeflerini söyledi.

Adnani Şami'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Bugün dünya IŞİD’in zaferleri karşısında hayret içerisinde. Bunlara kim yardım ediyor silahları nereden geliyor diye soruyor. IŞİD kimseden mal yada silah almıyor. Kendisine dayanıyor. Ey IŞİD askerleri düşmanlarınızı hafife almaktan sakının. 'Tövbe edenlerin tövbesini kabul edin.' Sizle savaşmayanlarla savaşmayın. Ehli Sünnet’ten olan ehlinizi affedin. Aşiretlerinize dokunmayın. Savaş henüz iyice kızışmadı. Bağdat ve Kerbela’ya girmedikçe de kızışmaz."

Adnani Şami, Irak Başbakanı Nuri el Malikiye hitaben; "Senin de dediğin gibi aramızda hesaplaşma var. Ama hesaplaşma sadece Samarra ile sınırlı kalmayacak, Kerbela ve Necef’e uzanacak. Bekleyin. Biz de beklemekteyiz." ifadelerini kullandı.

IŞİD sözcüsünün açıklamalarından öne çıkan diğer ifadeler de şu şekilde; "Ey İslam Devleti’nin askerleri, sizler bugün savaşın merhalelerinden yeni bir merhaleye geçtiğinizi bilin. Çünkü siz şehirlere geri döndünüz ve toprakları ele geçirdiniz. Sizden biriniz geri dönmeyi düşünmeden önce binlerce kez ölsün. Başta Felluce’de olmak üzere, kontrolünüzde olan şehirlerde ve bölgelerde Allah’ın hükümlerinden başkasıyla hükmedilmeyecektir ve buralarda laiklere yer yoktur. Felluce, mücahidlerin Fellucesi’dir, Anbar, mücahidlerin Anbarı’dır, Ninova, Kerkük ve Selahaddin muvahhidlerindir. Diyala, Bağdat ve Bağdat’ın kuzeyi ve güneyi Ehli Sünnet’indir. Basra, bizim Basramız’dır ve orada necis Rafizilere yer yoktur.

O halde, ey Anbar’ın, Ninova’nın, Selahaddin’in, Kerkük’ün, Diyala’nın Bağdat’ın ve güneyin aslanları, genişlemeye ve haritaları yeniden çizmeye devam edin. "