Tekfircilerden Şok Gazze Fetvası

Tekfircilerden Şok Gazze Fetvası

"Hamas'a ve Gazze'deki direnişe yardım etmek caiz değildir. "

Darbeci Sisi’ye verdiği destekle ve Mısır istihbaratına yakınlığıyla bilinen Mısırlı Selefi(Nur Partisi) Şeyh Talat Zehran, Gazze’deki çatışmaların İsrail ile Hamas arasındaki bir senaryo olduğunu söyledi ve Gazze’de direnişe yardım etmenin caiz olmadığını dile getirdi.

İşte Talat Zehran’ın o konuşmasının tercümesi:

“Gazze olayına gelince Yahudilerin Filistin’den çıkarılması gerekir ama Hamas’a ve Gazze’deki direnişe yardım etmek caiz değildir.

Sebebine gelince orada ne sancak ne de emir var. Orada Şiiler var, Şiilere tabii olanlar var; bir de komünistler var. Bunlara zaten yardım etmek caiz değildir. Onlar İsrail’e kartondan füze atıyorlar. İsrail’de haklı olarak onlara cevap veriyor. Aslında bu savaş, Hamas’la İsrail arasındaki bir tezgâhtır. Halid Meşal ve beraberindekiler Lübnan’da otel lobisinde kalıyor. İsmail Heniyye ve beraberindekiler ise Gazze’de hendeklerde(sığınıklarda) saklanıyor. Filistin’de 2-3 bina vuruldu. Olan halka oldu.
Bunların hepsi senaryodur. Esas amaç, Mısır’ı İsrail’le savaşa sokmaktır. Mısır’ı sonu hesaplanamayan bir savaşa sokmaya çalışıyorlar. Bu da Şiilerin ve başkalarının hedeflediği bir şey. Mısır hükümetinin buna karşı dikkatli olması lazım. Mısır’ın böyle bir oyuna gelmemesi lazım.” 

Haber Videosu