Tekfirciler Savaş Hazırlığında

Tekfirciler Savaş Hazırlığında

Felluce'de ağır kayıplar veren IŞİD, militanlarını Irak’tan Suriye’ye kaydırıyor. Son bir ayda Suriye’ye 5 bin militanını sokan IŞİD, büyük bir savaşa hazırlanıyor. Örgüt, Halep’in Dabık kasabasını savaşın merkez üssü olarak kabûl ediyor.

Suriye'nin yüzde 30'luk kısmını elinde bulunduran IŞİD, Halep'in kuzeyinde Mercidabık Meydan Muharebesi'nin cereyan ettiği bölgede büyük bir savaşa hazırlanıyor.

Felluce operasyonu nedeniyle ağır kayıplar veren IŞİD, askerî gücünü Irak'tan Suriye'ye kaydırıyor. Bir ay içerisinde Deyr ez-Zor el-Bukemal sınır bölgesinden, Suriye'ye geçen IŞİD'li sayısı 5 bini aştı.

“Hazır Olun” Çağrısı

Örgüt, büyük savaşın (Melheme-i Kubra) yakın bir dönemde Kilis sınır bölgesine 20 kilometre mesafedeki Halep'in Dabık kasabasında gerçekleşeceğine inanıyor.

IŞİD, etkin olduğu ülkelerde bulunan militanlarına “büyük gün”ün yaklaştığı ve herkesin “hazır” olması gerektiği yönünde yayınlar yapıyor. IŞİD'e ait Amag haber sitesi ve Dabık dergisindeki yayınlar ile örgüt mensuplarına düşmanların Suriye'de toplandığı ve “büyük savaş”a sayılı günler kaldığı da hatırlatılıyor.

Menbic Dönüm Noktası

IŞİD, “büyük savaş” için Dabık bölgesini “Halep'in kuzey kırsalı ile örgütün Suriye'deki başkenti Rakka ile bağlantısının kesilecek olması” nedeniyle seçti. Söz konusu bağlantı, Menbic'in PYD-ABD ortaklığı ile işgal edilmesi sonrası yüzde 70 oranında kaybolacak. ABD-PYD ittifakının doğu ve güney yönünde sağlayacağı ilerleme IŞİD'in Rakka, Halep bağlantı koridorunda ulaşımını her geçen gün zorlaştıracak. Mevcut tehlike dozunun artması nedeniyle IŞİD, ilgisini “büyük savaş”ın cereyan edeceği Halep'in kuzeyindeki Dabık bölgesine yoğunlaştırdı.

Armegedon Efsanesi

Batılı kaynaklarda “Armegedon” (Kıyamet savaşları) olarak geçen öngörü İslâmî kaynaklarda “Melheme-i Kubra” (Kanlı Savaş) olarak yer alıyor. Mehdi ve Deccal ordusu şeklindeki rivayetler Hristiyan ve Yahudilerin kaynaklarında “Kıyamet öncesi son savaş” olarak tanımlanıyor.