Tekfirciler Petrol Bölgesine Saldırdı

Tekfirciler Petrol Bölgesine Saldırdı

Rudaw'ın haberine göre IŞİD güçleri Kerkük'te petrol tesislerinin bulunduğu bölgeye saldırdı. Saldırıda bir petrol kuyusunun ciddi şekilde tehlike altında olduğu kaydediliyor.

IŞİD, Kerkük'ün batısında petrol kuyularının bulunduğu Bay Hasan köyüne saldırıda bulundu.

Örgüt üyeleri, sabah saatlerinde petrol kuyularını ateşe vermek için Bay Hasan köyüne saldırıdı. Saldırıya karşılık veren Peşmerge ile IŞİD üyeleri arasında çatışma çıktı.

Rûdaw'a konuşan Kerkük Batı Cephesi Sorumlusu Kemal Kerkuki, “Bir canlı bomba Bay Hasan Petrol Şirketi yakınlarında saldırı düzenledi. Bombanın patlamasıyla etrafta yangın çıktı ancak alevler şirkete ulaşmadı” dedi.

Peşmergeyle IŞİD'liler arasında çatışmanın sürdüğünü söyleyen Kerkuki, “Henüz hasarla ilgili net bilgi edinemedik” diye belirtti.

3 polis ve 1 peşmerge yaralı

Rûdaw'a konuşan Kerkük İlçeler ve Nahiyeler Polis Müdürü Tuğgeneral Serhad Kadir, bölgede peşmerge - IŞİD çatışmasının sürdüğünü, şirket içine sızmış bir canlı bombanın olabileceğini söyledi.

Tuğgeneral Serhad Kadir, “İki canlı bomba petrol şirketi içiçnden üzerindeki bombaları patlattı. Bombaların etkisiyle 3 polis ve 1 peşmerge yaralandı. Yaralılar arasında Petrol ve Gaz Polisi Müdürü Fayek Çuçani de bulunuyor” dedi.

Etrafta çıkan yangının şirkete sıçrama ihtimalinin olduğu kaydedildi.

4 CANLI BOMBAYLA SALDIRI

Örgüt üyeleri sabah saatlerinde Kerkük – Dubız yolundaki Bacvan köyü yakınlarında 4 canlı bombayla saldırıya geçti.

4 canlı bombanın gaz istasyonuna yönelik saldırısına, istasyondaki polis ve memurlar karşılık verdi. Çıkan çatışmada 1 canlı bomba etkisiz hale getirilirken, 3'ü kaçmayı başardı. 2 polis ile 2 memur da hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden istasyon görevlilerinin 4'ünün de memur olduğunu belirten Kerkuki, “Ölenlerden 3'ü Türkmen, 1'i Arap. Bir Kürt polis de yaralı” bilgisini verdi.