"Tekfirciler Ortak Proje"

"Tekfirciler Ortak Proje"

- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, dün Beyrut’ta Mustafa Bedredin’i anma töreninde bir konuşma yaptı.

- Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, dün Beyrut’ta Mustafa Bedredin’i anma töreninde bir konuşma yaptı.

El-Menar, el-Meyadin ve el-Alem televizyonları tarafından canlı olarak yayımlanan konuşmadan öne çıkan bazı bölümler şöyle:

Mustafa Bedreddin, Filistinlilerle birlikte Siyonistlerle savaşta ilk yaralananlardan biriydi. İşgalcilerin Lübnan’dan çıkarılmasında sonra da Direniş’in savunma bünyesinin güçlendirilmesinde rol oynadı.  O, 1995’te Hizbullah askeri komutanlığını 1996 yılı ortalarına kadar sürdürdü.

Onun komutanlığı sırasında merkezi komutanlık açısından en önemli sorun İsrail’in “Gazap Üzümleri Operasyonu” ve Kana katliamı sırasında yaşandı.

Onun en önemli başarısı, “Ensariye Pususu” olarak bilinen operasyondu. Bu operasyon, Şehid Bedreddin ve İmad Muğniye’nin ortak komutasıyla gerçekleştirilmişti.

Şeyid Bedreddin, zekası ve cesaretiyle ünlüydü. Onun çalışmalarının bereketiyle Direniş Cephesi, Suriye’nin düşmesini önledi.

Bedreddin’in çalışmaları Suriye’nin düşmesini önledi

İmad Muğniye’nin şehit olmasından sonra Mustafa Bedreddin diğer görevi de üstlendi. Şehit Mustafa Bedreddin, Siyonistlerle psikolojik savaşta yenilikçi bakış açılarına sahipti. 2008’den sonra İsrail’in Lübnan’daki casusluk şebekelerinin ortaya çıkarılmasında etkili oldu.

Hizbullah Suriye’ye girmeye karar verdiğinde Mustafa Bedreddin Suriye’deki Hizbullah birliklerinin komutanlığını üstlendi. Onun ve Direniş’in çalışmaları sayesinde Suriye düşmedi.

Tıpkı İmad Muğniye’nin şehadetinden sonra olduğu gibi Mustafa Bedreddin’in şehadetinden sonra da bir sürü söylentiler oldu. Aslında Direniş’in her komutanının şehadetinden sonra bunlar oluyor. Suriye’de, Lübnan’da her nerede şehit olurlarsa olsunlar bunların tümü Direniş’in şehitleridir.

Bedreddin’in şehadeti kararlılığımızı arttırdı

Direniş şehitleriyle ilgili söylentiler çıkaranlar, İsrail’e, İsrail’den daha fazla hizmet ediyorlar. Biz 34 yıldır İsrail’le mücadele ediyoruz. Tek bir gün dahi yalan söylemedik. Biz düşmanlarımızı siyasi sebeplerle suçlamıyoruz. Biz psikolojik savaşta bile yalan söylemiyoruz. Bunu İsrailliler bile itiraf ettiler. Ama bazı Araplar hala dürüstlüğümüzü sorguluyor.

Yaptığımız araştırmalar, Bedreddin’i tekfircilerin şehit ettiğini ortaya koydu. Bunu dürüstçe açıklıyoruz.

Semir Kuntar’ın şehadetinden sonra İsraillileri uyarmıştık, nifak ve küfürde İsraillilerden de beter olan Araplar bilsinler ki İsrail herhangi bir savaşçımıza el uzatacak olursa cevabımız Şeba Çiftlikleri ile sınırlı kalmayacak şekilde sert olacak.

Geçen hafta boyunca Mustafa Bedreddin’in şehadetiyle Hizbullah’ın büyük bir zarar gördüğü konusunda birçok şey söylendi.

Hizbullah geçen yıllardan bugüne her an gelişen bir örgüttür, Hizbullah’ta üst düzey bir komutanın şehit olması, yeni bir azim ve irade yaratmaktadır. İmad Muğniye şehit olduğunda birçoğu Hizbullah’ın askeri bünyesinin yok olacağını söyledi; ama bu gerçekleşmediği gibi Hizbullah daha da güçlendi.

Evinde oturan birisi yatağında ölür. Ama Seyyid Zulfikar, İmad Muğniye ve Abbas Musevi gibileri doğal olarak şehit oldular.

Direniş böylesi bir sorumluluk üstlendikçe bizler ilerleyeceğiz ve Direni yeni kazanımlar elde edecek.

Biz Suriye’ye girmeye karar verdiğimizde tehlikeleri de imkanları da göz önünde bulundurduk.

Direniş’te komutan nesline sahibiz

Ulaştığımız kanıtlar, Mustafa Bederrin’i tekfirci grupların şehit ettiğini gösteriyor. Eğer siyonistlerin rolünü gösteren kanıtlar olursa bunu gizlemeyiz.

Suriye savaşında Amerika’nın, Batı’nın ve bölgesel müttefiklerinin rolü her geçen gün ortaya çıkıyor.

Batı, Suriye savaşından dolayı pişmandır ve bu savaşı bitirmenin yollarını arıyor. Şu an terörist grupları kimlerin desteklediği ve onlardan kimlerin yararlandığı artık son derece açıktır.              

Hizbullah, belli şahıslara bağlı olmayan bir harekettir. Hizbullah’ta komutanlık bir şahısla özetlenemez. Hizbullah’ın 1 ya da 10 tane komutanı yoktur,  biz Direniş’te bir komutan nesline sahibiz.

Suriye savaşını Suudiler yönetiyor

Geçen yıllar boyunca sahadaki veriler Suudi Arabistan’ın Suriye’deki müdahalesini gösteriyor. Suudi Arabistan, Cenevre’deki Riyad heyeti ile Suriye savaşını yönetiyor.

Suudi Arabistan, Suriye’de yeni anayasa istiyor, ben buradan soruyorum, Suudi Arabistan’da kralın ve kraliyet ailesinin sultasından başka yasa mı var?

Suudi Arabistan, Suriye’de cumhurbaşkanlığı için erken seçim istiyor. Peki Suudi Arabistan’da seçim mi var?

Suudi Arabistan, Suriye’de çok partili geçiş süreci istiyor. Suudi Arabistan’da parti mi var?

Tüm veriler ve kanıtlar gösteriyor ki Suriye’deki savaşın sebebinin bu ülkenin bağımsız ve Amerikan sultası dışında bir ülke olmasından kaynaklandığını gösteriyor.

Eğer Sayın Beşşar Esed, Suriye lideri olarak bölgedeki Amerikan ve İsrail projelerine hizmet edeceğini açıklarsa bu savaş derhal biter.

Tekfirciler ortak proje

Amerika ve bölgesel müttefikleri, onlara kimin hizmet edeceğini biliyor. Mali ve fikri açıdan Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye tarafından desteklenen tekfirci gruplar, ortak bir projedir.

İslam adına üzerinde kelime-yi tevhit ve peygamber mührü bulunan kara bayraklı ordular getirdiler, Amerika ve İsrail hedeflerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar.

Amerika, terörist grupları, Yemen’e, Irak’a ve Suriye’ye müdahale için bahane olarak kullanıyor.

Biz, Suriye’de birçok fedakarlıklara katlandık, çünkü Suriye’nin, Irak’ın, Arap bölgesinin ayakta kalmasının önemli bir maslahat olduğunu biliyoruz.

Biz geçmişte zor dönemler geçirdik, şimdi güçlüyüz. Biz ve müttefiklerimiz Suriye’de ilerliyoruz. Zafer kazanacağız, komutanlarımızın şehadeti, bizi bu savaşta daha da güçlü kılıyor.

Suriye’de kalmaya devam edeceğiz, eskisinden çok daha fazla komutanımız Suriye’ye girecek. Biz çeşitli şekillerde Suriye’de var olmayı sürdüreceğiz. Düşman, asla Suriye’ye hakim olamayacak. Bölge için tasarladıkları tüm planlar başarısız olacak.

Birkaç hafta önce Mustafa Bedreddin ve Direnişteki kardeşleri, Doğu Guta cephesinde bulundular, şu an Suriye ordusu ve Direniş’teki kardeşleriyle birlikte bu kazanımları tamama erdirdiler ve orayı kontrol altına aldılar.

Biz, Suriye cephelerinde var olmayı sürdürerek Şehit Bedreddin’in intikamını alacağız. Bu bölgeye komplo kuran tekfirci grupları yeneceğiz.      
Kaynak YDH