Tekfirciler, Lübnan'ı Karıştırma Peşinde

Tekfirciler, Lübnan'ı Karıştırma Peşinde

Lübnan istihbaratının aldığı son verilere göre, El-Kaide’ye Irak-Şam İslam Devleti örgütü...

Lübnan istihbaratının aldığı son verilere göre, El-Kaide’ye Irak-Şam İslam Devleti örgütü, Lübnan emniyetini tehlikeye sokacak şekilde girişimlerini arttırıyor. Zaten hassas olan Lübnan’ın güvenliği ve selameti bu tür eylemlerle tehdit altına alınıyor.

Bu bağlamda Lübnan Emniyeti, ellerinde bulunan verilerin; “Irak –Şam İslam Devleti” örgütünün, Suriye sahasından uzanarak, Lübnan sahasını kendilerine cihad alanı olarak belirlediklerine işaret ettiğini ifade etti.

Emniyet Kaynakları, “Lübnan 24” sitesinde bu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaya göre IŞİD, Lübnan topraklarındaki varlığını güçlendirmeye çalışıyor. Özellikle de, Suriye'deki silahlı gruplarla girdiği askeri çatışmalardan sonra…

Son günlerde Lübnan’a sızan IŞİD örgütünün Lübnan'ın Trablus, Beyrut ve Sayda ketnlerinde eylem düzenleyeceği bilgisinin bulunduğu ifade ediliyor. 

Emniyet Güçleri, “Abdullah Azzam Tugayları” lideri Mecid El-Macid’in "ölümünün" ardından, IŞİD mensupları ile örgütün Lübnan’daki grupları arasındaki ulaşım trafiğinin arttığına dikkat çekti. Amaçlarının ise, IŞİD’in Lübnan sınırında bulunan Suriye’deki bazı bölgeleri boşaltmak zorunda kaldıkları zaman kendilerine yeni hareket alanları oluşturmak olduğuna işaret etti.

Son olarak ise, IŞİD‘in Lübnan’da yeni bir terör estirerek, saldırı operasyonlarının hazırlığı içinde oldukları ifade edildi. Emniyet Güçleri, canlı bomba eylemcileri ile pusuda bekletilen kaçak araçların arttığını, gereken en üst tedbirlerin alınması için resmi makamlara haber verdiklerini belirtti.


isra haber