Tekfirciler Katliam Yaptı 30 Ölü, 90 Yaralı

Tekfirciler Katliam Yaptı 30 Ölü, 90 Yaralı

IŞİD, Suriye'nin Heseke kentinde bir düğüne düzenlediği bombalı saldırı sonucu 30 kişi hayatını kaybetti, 90 kişi de yaralandı...

IŞİD, Suriye'nin Haseke kentinde bir düğüne intihar saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu aralarında kadın ve çocukların da olduğu 30 kişi yaşamını yitirdi, 90 kişi yaralandı.

Sputnik'te yer alan habere göre; Haseke'nin Salah mahallesinde yapılan bir düğüne saat 21.00 sularında IŞİD tarafından intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 30 kişi hayatını kaybederken, 90 kişinin de yaralandığı bilidirildi. Ölenler arasında kadın ve çocukların da olduğu öğrenilirken, yaralılar Haseke ve Kamışlı'daki hastanelere kaldırıldı.

HASEKE BELEDİYE BAŞKANI: İNTİHAR BOMBACISI KENDİNİ PATLATTI

Haseke Belediye Başkanı Muhammed Zaalan Ali, intihar saldırısında en az 22 kişinin yaşamını yitirdiğini, 33 kişinin de yaralandığını söyledi. Ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirten Belediye Başkanı, "İntihar bombacısı düğünün resepsiyon salonuna 400 metre mesafede kendisini patlattı" dedi.

KENTE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Saldırı sonrası kente giriş ve çıkışlar kontrol altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Arap, Kürt ve Hristiyanların yaşadığı Haseke kentinin bir bölümü PYD'nin, bir bölümü de Suriye ordusunun elinde bulunuyor. YPG ve Suriye ordusu geçtiğimiz yılın Mayıs ayında IŞİD'i kentten tamamıyla çıkartmıştı.