Tekfirciler Herkesi Hedefliyor

Tekfirciler Herkesi Hedefliyor

Lübnan İslami Direniş Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Şehid komutan Hasan Lakkis'in anısına düzenlenen törende konuştu...

Nasrallah şehid Lakkis'ın katillerinden er ya da geç intikam alınacağını açıklayarak başladığı konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Hizbullah'ın Lübnan'da Suriye'deki savaşa katılmasının yanlış olduğunu düşünenlerin olduğunu söyleyen Hasan Nasrallah, tüm bu suçlamalara rağmen Suriye'de savaşmalara devam edeceklerini açıkladı.

Hizbullah'ın şehitlerinin sayısını açıklama ile ilgili endişesi olmadığını vurgulayan Hasan Nasrallah, aralarında İsraille de savaşarak şehid edilen üyelerinin yan yana getirilerek İşte Suriye'de öldürülen 1000 Hizbullah askeri diye haber çıkarıldığını, böyle bir şeyin şehitlere saygısızlık olduğunu vurguladı.

Nasrallah konuşmasına şöyle devam etti;

Şehidlerimiz bizim onurumuzdur, bu yapılanlar şehidlerin ailelerine saygısızlık. Hizbullah sizin şehidlerinize saygısızlık yapmıyor, sizde şehidler ve ailelerine saygısızlık yapmayın. 

Bizim Suriye'deki savaşamız stratejik bağlamdadır, lokal bir kazanım elde etmek için değil.

Bazı bölgesel güçler başarasızlıklarından dolayı Lübnan içerisinde güvenlik ve istikrara saldırılar düzenleme kararı aldılar.

Bütün Lübnan bu sapkın tehlikenin farkında olmalı.

Şehid Lakkis'in katilleri cezalandırılacak

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, el-Lakkis'in direniş uğruna hayatını feda edenlerden birisiydi. Lakkis'in katillerini cezalandıracağız.

"Onlar direnişin sırları ile doğrudan ilişkili olduğu için biz şehidin başarılarını ortaya koymayacağız."

 Tüm kanıtlar İsrail'i işaret ediyot. Katiller er ya da geç cezalandırılacak, kardeşimizi öldürenler bundan böyle dünyanın hiçbir yerinde güvende değiller"

"Hizbullah'a yapılan bu suikast, düşman İsrail ile temel savaş bağlamına geldiğini gösteriyor." 

'Kaç kişi olduğumuzu sanıyorlar'

Arap basınında Suriye'de Hizbullah'ın ağır kayıplar yaşadığına ilişkin yapılan haberlere değinen Nasrallah; "Her gün yüzlerce militanımızın öldürüldüğünü söylüyorlar, bu durumda partimizin tükenmesi gerekirdi, kaç kişi olduğumuzu sanıyorlar" diyerek haberlerin yalan olduğunu vurguladı.

Suriye'deki savaşın Şiiler ve Sünniler arasında değil tekfirci gruplara karşı olduğunu söyleyen Nasrallah, Selefi grupların yalnızca Suriye değil, Lübnan, Filistin ve tüm Sünniler için bir tehlike olduğunu belirterek, "Tekfirci gruplar yalnızca azınlıkları değil kendilerinden farklı olan herkesi hedefliyor" dedi. Baskıların Suriye konusundaki pozisyonlarını değiştirmeyeceğini söyleyen Nasrallah; "Suriye savaşı var olma savaşı, tüm bölgenin direniş savaşıdır" diye konuştu.

 

Tevhidhaber.com