Tekfirciler Birbirine Girdi

Tekfirciler Birbirine Girdi

Terör Örgütü İŞİD'ın sözde kadısı örgütü tekfir etti

İŞİD'de 2015'ten itibaren yaşanan dini farklılaşmalarla grup Suudi Arabistan'da yaşayan ve IŞİD'e desteğini açıklamayan Ahmed el-Hazimi ve gruba katılıp örgütün dini örgütlenmesinde önemli makamlara gelen Bahreynli Turki bin Ali arasında bölünmüş, Hazimi taraftarları Turki bin Ali ve taraftarlarını "gevşeklikle" suçlarken Turki Binali ve  taraftarları ise Hazimi taraftarlarını "aşırılıkla" suçlamıştı.

Önce 2015'te Suudi Arabistan'da tutuklanan Hazimi taraftarları, sonra da 2017'de ABD'nin bir hava saldırısında hayatını ölen Turki Binali'nin taraftarları IŞİD yönetimiyle farklı sebeplerden dolayı ters düştüler.

Hazimi taraftarları da Binali taraftarları da IŞİD'e cephe alıp, kendilerini örgüte nispet etmeyi kestiler.

Böylece 2017 itibarıyla IŞİD çevresindeki dini hizipleşmede, merkezi yönetim yanlıları, Hazimiciler ve Turki Binaliciler olmak üzere birbirine düşman üç grubu ortaya çıkardı.

"IŞİD İslam'a uymuyor"

Turki Binali takipçilerinden, IŞİD'de kadılık görevinde de bulunmuş Ebu İsa el Mısri imzasıyla yayınlanan 179 sayfalık "Suçluların Yolunun Belli Olması İçin" isimli kitapta IŞİD yönetimine ağır suçlamalar yöneltildi.

IŞİD cehalet, bozuk niyet, canilik, aşırılık ve İslam'a uymamakla suçlandı.

Kitabın ilk 30 sayfasında İslam'a göre idam cezası ve infazının hükümleri işlenirken, kitabın geri kalan kısmında IŞİD yönetimi İslam'ın kurallarına uymayan cinayetler işlemekle suçlanıyor. 

Kitapta IŞİD, "sırf örgütü eleştirdiği, izinsiz olarak savaş bölgesinden sivilleri çıkardığı, hatta izinsiz telefon numaralarını değiştirdiği için" insanları öldürmekle eleştiriyor. 

Kitapta IŞİD'in meşhur sözcüsü Ebu Muhammed el Adnani'nin, "kaçan herkesin öldürülmesine yönelik" emir yazısı da paylaşılıyor:

adnani-telefon.jpg