Tekfirciler Altarnatif  Başkent Arayışında

Tekfirciler Altarnatif Başkent Arayışında

Rakka’nın kurtarılmasına yönelik çeşitli operasyon planları gündeme gelirken, IŞİD’in Deyr ez-Zor’u tamamen ele geçirerek alternatif başkent ilan edeceği öne sürüldü.

Suudi Şarku’l Avsat gazetesi, IŞİD’in iki gün önce Deyr ez-Zor’un Suriye ordusunun elindeki yüzde 10’luk kısmına büyük bir saldırı başlatarak savaştaki inisiyatif üstünlüğünü ele geçirdiğini belirtti.

Gazetenin konuyla ilgili olarak uzman sıfatıyla görüşüne başvurduğu Ahmed Ramadan, IŞİD’in Rakka ve Musul’daki birçok seçkin liderini çok sayıda askeri teçhizatla birlikte Deyr ez-Zor’a gönderdiğini ve Deyr ez-Zor’un artık örgüt açısından alternatif bir başkent haline geldiğini söyledi.

IŞİD’in Deyr ez-Zor’daki Suriye ordusu birliklerine karşı geçtiğimiz cumartesi günü başlattığı ve halen devam etmekte olan saldırılarında her iki taraftan 100’den fazla kişinin öldüğünü belirten Ahmed Ramadan, Suriye ordusunun sadece kentin bazı mahalleleri ile havaalanını elinde tuttuğunu ve IŞİD’in kenti tamamen ele geçirmesinin ihtimal dışı olmadığını söyledi.

Haberde IŞİD’in ocak ayında yaptığı saldırıda Suriye ordusunun kontrolü altındaki bölgeleri birbirinden ayırdığı ve havaalanını da dört yönden kuşattığı belirtildi.

Üç yıldır IŞİD’in kuşatması altında bulunan Deyr Zor’daki Suriye ordu birliklerine ve ordu kontrolündeki mahallelerde yaşayan halka kara yoluyla yardım ulaştırılamadığı için tüm yardımlar helikopterler veya uçaklarla nakledilebiliyor.

kaynak: ydh