Tekfirci Vahşeti!

Tekfirci Vahşeti!

Irak'ta terör örgütü IŞİD'in önceki gün Peşmerge'ye karşı kullandığı kimyasal maddenin hardal ve klor gazı olduğu iddia edildi.

Wesani, IŞİD'in son zamanlarda Peşmergeler'e karşı çeşitli kimyasal gazlar kullandığını aktararak, "Örgüt önceki gün içerisine kimyasal madde yerleştirilen havan toplarıyla güçlerimize saldırdı. Olaydan sonra yaralılarımızın durumuna bakınca hardal ve klor gazı saldırısına uğradığımızı fark ettik. Laboratuvar incelemelerinde bu maddenin daha çok hardal gazı olduğu tespit edildi" dedi.

50 HAVAN TOPU ATILDI

IŞİD'in hardal gazı saldırısında yaralanan Mahmur cephesindeki Peşmerge komutanlarından Suphi Bakırmani ise terör örgütünün önceki gün Peşmerge mevzilerine 50 havan topu attığını söyledi. Saldırıdan sonra kendisinin ve bazı Peşmergelerin vücutlarında kaşıntı, kızarıklıklar ve yaralanmalar oluştuğu bilgisini paylaşan Bakırmani, hava aydınlandıktan sonra havan toplarının isabet ettiği tüm yerleri toprakla kapattıklarını kaydetti. Bakirmani, IŞİD'in başvurduğu bu yeni saldırı taktiğine karşı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi hükümetinin acil şekilde cephelere gerekli malzemeleri göndermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

ALMAN BILD GAZETESİ DE YAZDI

Alman Bild gazetesi, Alman ordusuna ait gizli bir belgeye dayandırdığı haberinde, çarşamba günü Kürt Peşmergelerin kontrolündeki Mahmur kasabasına IŞİD üyelerince klor gazı atıldığı iddiasına yer vermişti. Son haftalarda sık sık Irak’ta klor gazı kullanıldığı iddia edilmiş, ancak şimdiye dek hiçbiri doğrulanmamıştı