Tekfirci Teröristlerin Sinsi "Ebu Hanife" Planı

Tekfirci Teröristlerin Sinsi "Ebu Hanife" Planı

IŞİD'in, Bağdat'taki İmam-ı Azam Ebu Hanife türbesinin yakınlarına bombalı saldırı düzenleyerek, mezhep çatışmasını körüklemeyi tasarıladığı iddia edildi.

Zaman'ın haricileri tekfirci teröristlerden, İmam Ebu Hanife'nin türbesine bombalı saldırı düzenleme planı:

Küresel firavunun ekmeğine yağ süren IŞİD'in mezheb savaşı çıkarmak için kışkırtıcı eylemler yapma girişiminde olduğu öne sürüldü.

Suriye ve Irak'da binlerce suça karışmış tekfirci teröristler Türkiye'yi de hedefleri arasına almıştı.

Geçtiğimiz günlerde Niğde'de saldırı gerçekleştiren Suriyeli muhalif gruplarından "Irak-Şam İslam devleti"'nin  Bağdat'taki İmam-ı Azam Ebu Hanife türbesinin yakınlarına bombalı saldırı düzenleyerek, mezhep çatışmasını körüklemeyi tasarıladığı ifşa edildi.

Anadolu Ajansı kaynaklı verilen ilgili haber:

 

Azamiye Kaymakamı Hadi el-Ceburi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, IŞİD'ın bombalı saldırılar düzenleyerek, "mezhep çatışmaları"na yol açmayı hedeflediğini ifade ederek, "IŞİD, hergün yüzlerce Sünni'nin ziyaret ettiği Ebu Hanife'nin türbesinin yakınlarına saldırı düzenleme planlarının yanı sıra Azamiye sakinlerinin parlamento seçimlerine katılımını engellemeye çalışacak" dedi.

Güvenlik güçlerinin "IŞİD'in bir komutanın" Azamiye'de olduğuna dair bir istihbarat aldığını aktaran Kaymakam Ceburi, bu kişinin, Bağdat'ın güvenliği için ciddi tehdit oluşturduğunu belirterek, emniyet güçlerinin, söz konusu kişinin yakalanması için çalışmalarını yoğunlaştırdığını kaydetti.

Bağdat'ın Azamiye bölgesi 3 günde siviller ile güvenlik güçlerini hedef alan 4 bombalı saldırıya tanık olmuştu.

"Diyala'da 12 köy IŞİD'ın tehdidi altında''

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cebar Yaver de Diyala'nın Karatepe nahiyesindeki 12 köyün, IŞİD'ın tehdidi altında olduğunu belirtti.

Peşmerge güçlerinin, sadece Diyala'daki Karatepe nahiyesinin kuzey bölgelerinde bulunduğuna değinen Yaver, "Bu bölgelerde ne güvenlik sorunu ne de IŞİD güçleri var. Ancak peşmerge güçlerinin konuşlanamadığı güney, batı ve doğu bölgeleri güvenlik tehdidi altında" dedi.

Tevhidhaber