Tekfirci Teröristler Telafer'de Şii Türkmenleri Katledecek

Tekfirci Teröristler Telafer'de Şii Türkmenleri Katledecek

Ebu Velid ile Iran askerlerinin de bulunduğu çok sayıda asker ve sivil IŞİD çetelerince esir alındı.

Şii Türkmenlerin çoğunlukta olduğu Irak’ın Telafer kentini ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çeteleri yeni katliama hazırlanıyor. Kentte esir alınan, aralarında kentin büyük din adamlarından Şeyh Mihemed Feqî ile Irak ordusu özel tim komutanı Ebu Velid’in de bulunduğu çok sayıda asker - sivil Musul’a getirildi. Askerlerin ‘mahkeme’ ardından idam edileceği bildirildi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çeteleri Musul'un 50 kilometre batısında bulunan, Şii Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı Telafer kentini dün gece yaşanan yoğun çatışmalar ardından bugün ele geçirdi. Çatışmalarda çok sayıda Irak askeri ile IŞİD çete mensubu ölürken, aralarında kentin büyük din adamlarından Şeyh Mihemed Feqî ile Irak Ordusu özel timler komutanı Ebu Velid ile Iran askerlerinin de bulunduğu çok sayıda asker ve sivil IŞİD çetelerince esir alındı.

Esir alınan çok sayıda asker Musul’a götürüldü. Burada IŞİD çeteleri askerleri ‘yargılamak’ üzere ‘mahkeme’ hazırlıklarına başlarken, halka ‘mahkemeye’ katılım çağrıları yaptı.

Halka çağrı yapan IŞİD çeteleri, Ebu Velid’i diğer askerlerle birlikte ‘yargıladıktan sonra’ kentin en yüksek binasından atılarak idam edileceğini söyledi.

Aynı şekilde Musul'a götürülen din adamı Şeyh Mihemed Feqî'nin de yargılanarak idam edileceği bildirildi.