Tekfirci Teröristler Sunni Alimin Mezarını Tahrip Etti (FOTO)

Tekfirci Teröristler Sunni Alimin Mezarını Tahrip Etti (FOTO)

l Nusra terör örgütünün başını çektiği teröristler, Halep’te bir camiye saldırarak Sünni din adamlarının birinin kabrini tahrip ederek naşını çıkardılar.

 Nusra terör örgütünün başını çektiği teröristler, Halep’te bir camiye saldırarak Sünni din adamlarının birinin kabrini tahrip ederek naşını çıkardılar.

Nusra cephesi terör örgütü üyeleri, Cumartesi günü Eski Halep yakınlarında Babu’l Hadid bölgesinde El Keltaviye Camisine saldırarak, bölgenin büyük din alimlarinden birinin kabrini tahrip edip naşını çıkardılar.

Tekfirci teröristler saldırı sonrası camide namaz kılan 20 kişiyi camiye ait odalardan birine hapsederek, Halep’in önde gelen meşhur alimlerinden Şeyh Muhammed El Nebhan’ın kabrini tahrip ederek naşını çıkardılar.

Olayın canlı tanıkları, Nusra cephesi teröristlerinin yaklaşık 200 kişilik bir grupla camiye saldırdıklarını Şeyh Muhammed’in kabrinin yanı sıra, bu büyük din aliminin yanına defnedilmiş eşi, kız kardeşi ve çocuklarından birinin de mezarını tahrip ederek naaşlarını çıkardıklarını söylediler.

Yayımlanan fotoğraflarda da görüldüğü gibi, tekfirci teröristler balyoz ve kazmalarla kabirleri tahrip ettikten sonra, ölülerin cesetlerinden arda kalanları, mezardan çıkararak bilinmeyen bir mekana götürdüler.

Miladi 1900 yılında Halep’te dünyaya gelen ve 1974 yılında vefat eden Şeyh Muhammed b. Nebhan b. Hızır’ın soyu, boy olarak El Zubeydiye kabilesine dayanmaktadır. Anne tarafındansa İmam Hüseyin’e (a.s) ulaşmaktadır.

El Keltaviye cami imamı, Şeyh Muhammed El Nebhan şer’i meselelerde içtihat ve fetva verme yetkisine sahip, Müslümanların düşman komploları karşısında uyanışında çok büyük rol ifa etmiş önemli şahsiyetlerden birisi olduğunu söyledi.

Halep’e dünyanın dört bir yanından çok büyük alimlerin gelmesine rağmen yinede o, halk arasında çok büyük bir makama sahipti.

Nusra’dan yapılan açıklamada mezarın tahrip edilmesinde, Ensaru’d Din Cephesi, Ahraru’ş Şam, Halep Şer’i Mahkemesi ve Emr bi’l Maruf ve Nehy ani’l Münker gibi gruplarında katıldığını duyurdular.

Terör örgütü üyeleri tüyleri ürperten bu vahşi saldırının ardından sevinç çığlıkları atarak olayı kutladılar. Olayı duyan Suriyeliler olaydan duydukları üzüntüyü dile getirerek son derece rahatsız olduklarını belirttiler.

Şeyh Muhammed El Nebbah’ın kabrinin önce tahrip edilip açılarak naşının çıkarılması, Vahhabi tarzı düşünce ve ideolojinin ürünüdür. Bu büyük din aliminin kabri Halep halkı için mukaddes bir mekan olarak bilinmekteydi.

 

 

gerçekleşti.

nebhan-mezar

halep-seyh-mezar (1)

halep-seyh-mezar (2)

halep-seyh-mezar (3)

halep-seyh-mezar (4)

halep-seyh-mezar (5)

halep-seyh-mezar (6)

halep-seyh-mezar (7)

halep-seyh-mezar (8)

halep-seyh-mezar (9)

halep-seyh-mezar (10)

halep-seyh-mezar (11)

halep-seyh-mezar (12)

halep-seyh-mezar (13)

halep-seyh-mezar (14)

halep-seyh-mezar (15)