Tekfirci Teröristler "Devletçilik" Oynuyor

Tekfirci Teröristler "Devletçilik" Oynuyor

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı tekfirci terör örgütü kendi tasarrufları altında bulunan bölgeler için vize hazırladılar.

IŞİD adlı tekfirci terör örgütü, üzerinde “Irak ve Şam İslam Devleti” yazan bir vize hazırlayarak kendi tasarrufları altında bulunan bölgelerdeki giriş çıkışlara düzen verme çabasındalar.

Lübnan kaynaklı Asyanews’in haberine göre, IŞİD terör örgütünün hazırladığı pasaportlarda gidilmesi veya gidilmemesi gereken yerler hakkında bir bilgiye yer verilmemiş, ancak vizenin büyük olasılıklar Rakka ili ile sınırlı olduğu belirtilmektedir. 

ABD'nin Orta Doğu güçlerinin komutanı Orgeneral Lloyd Austin, Suriye’nin el-Kaide ve diğer tekfirci teröristlerin barınağı halini aldığını ve Suriye savaşan yabancıların sayısının 800’den yaklaşık 8000’e çıktığını belirtti. 

Amerikalı komutan, Suriye'de teröristlerin artmasının engellenmesi gerektiğini zira bunun çok tehlikeli bir tehdit olduğunu belirterek, bu silahlı unsurların bölgede batılı ülkelerin de çıkarlarını tehdit edebileceklerini dile getirdi ve "halihazırda Amerikan yönetimi bu konuda müttefikleriyle görüş alış verişini sürdürmektedir'' dedi.

Bu arada Suriye cumhurbaşkanı Beşşar Esad, bir süre önce yaptığı açıklamada Batılı ülkelerin Suriye'de terörist grupları desteklemek suretiyle çok büyük hata yaptıklarını zira onların sadece bölge için değil bütün dünya için tehdit olduğunu bildirmişti.

Suriye’nin birçok şehir ve kasabasından sürülen IŞİD, Rakka şehrini merkez yaptı ve burada savunmasız Rakka halkına insanlık dışı faaliyetlerde bulunarak, sözde bu şehri İslami bir şehre çevirdiklerini zannetmekler.