Tekfirci Teröristler Bağdat'a Saldırıya Geçti

Tekfirci Teröristler Bağdat'a Saldırıya Geçti

Hedefte Bağdat var Irak ordusu IŞİD'in kente yönelik saldırıları sonrasında güvenlik seviyesini en üst düzeyde tutuyor...

Kenti Irak Ordusu ile birlikte aşirete bağlı silahlı Sahva Birlikleri koruyor.

Geçtiğimiz günlerde Anbar Eyalet Meclisi olağanüstü toplanarak saldırı ihtimaline karşı bir günlük sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

IŞİD kentin güney, kuzey ve batı kesimlerine yerleşmiş durumda. Sık sık Irak ordusu ile IŞİD arasında çatışmalar yaşanıyor.

Hadise Kaymakamı ABDulhakim Cuayfi IŞİD unsurlarının Ramadi'nin batısındaki Hit kentinde tüm yardım yollarını kestiğini ve Hadise'deki tüm aileleri kuşatma altına aldığını duyurmuştu.

IŞİD üyeleri yaklaşık bir aydır bölgeye gıda, ilaç ve yakıt girişini engelliyor.

HEDEFTE BAĞDAT VAR

Anbar eyaleti güvenlik yetkilileri, Irak ordu birlikleri ve hükümete destek veren kabilelerden oluşan Sahva Birlikleri'nin, IŞİD'in 15 Ekim Çarşamba günü Ramadi'ye yönelik saldırısını püskürttüklerini açıklamıştı.

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor.

'Anbar'ın yüzde 80'i IŞİD'in elinde'

IŞİD geçtiğimiz ay Anbar eyaletinin Ramadi ve Felluce kentlerinde ve Hit ilçesinde yeni bölgeler ele geçirmesinden sonra, Anbar eyaletinin çoğunu elinde tuttuğunu açıklamıştı.

Kaynak : ajanslar