Tekfirci Teröristler 40 Ezidi Çocuğu Katletti

Tekfirci Teröristler 40 Ezidi Çocuğu Katletti

UNICEF IŞİD’in saldırıları sonunda, Şengal’de son iki gün içinde 40 Ezidi çocuğun şiddet, yerinden edilme ve susuzluktan öldüğünü açıkladı. BM Güvenlik Konseyi de Şengal saldırısını kınadı..

Birleşmiş Milletler (BM) Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu’na (UNICEF) ulaşan haberlere dayanarak Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırıları sonucu Şengal’de 40 Ezidi çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.

“Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu UNICEF’e ulaşan haberler Ezidi azınlığa mensup bu çocukların son iki gün içinde, doğrudan şiddet, yerinden edilme ve susuzluk sonucu öldüklerine işaret ediyor.”

UNICEF bölgeden kaçan insanların acil yardıma ihtiyaç duyduklarına da dikkat çekti.

Kaçanlar arasında Şengal çevresindeki dağlarda mahsur kalmış, içme suyu ve sağlık hizmetlerine acil ihtiyacı olan 25 bine yakın çocuk bulunduğunu bildirdi.

Fırat Haber Ajansı’nın haberinde, Şengal Dağı’na sığınanlar arasındaki altı çocuğun susuzluktan hayatını kaybettiği belirtildi.

On binlerce Ezidi Duhok’taki Laleş bölgesine sığınırken binlercesi de Şengal’in kırsal bölgelerinde mahsur kalmış durumda.

BM Güvenlik Konseyi Şengal saldırısını kınadı

BM Güvenlik Konseyi, IŞİD tarafından azınlıklara yönelik saldırıları kınayarak, bunların insanlık suçu teşkil edebileceğini belirtti. Konsey, başta Ezidiler olmak üzere yüzbinlerce kişinin durumundan derinden endişeli olduklarını ifade etti.

BM Güvenlik Konseyi’nin 15 üyesi oy birliği ile bir deklarasyon yayınlayarak IŞID saldırıları nedeniyle “yerlerinden olan çoğu Ezidiler gibi kırılgan olan azınlıkların üyeleri olmak üzere yüzbinlerce Iraklı konusunda derinden endişeli olduklarını” ifade etti.

BM’ye göre 200 bine kadar insan 3 Ağustos günü işgal edilen Şengal’den kaçtı. Güvenlik Konseyi üyeleri, “Hristiyanlar dahil azınlıklara yönelik sistematik zulmü en sert şekilde mahkum ettiklerini” belirterek, “Irak’taki tüm toplulukları buna cevap olmak için birleşmeye” çağırdı