Tekfirci Terörist : Tecavüz Etmek Normal Birşey

Tekfirci Terörist : Tecavüz Etmek Normal Birşey

Iraklı Kürt güçleri tarafından yakalanan bir IŞİD militanı, 200'ün üzerinde Ezidi kadına tecavüz ettiği söylerken, "Genç erkeklerin buna ihtiyacı var" diyerek pişman dahi olmadığını gösterdi.

Iraklı Kürt Peşmerge güçleri, geçen Ekim ayında Kerkük'e saldıran Irak-Şam İslâm Devleti (IŞİD) militanları ile mülakat izni verdi.

Reuters'in konuştuğu 21 yaşındaki IŞİD'li Amar Hussein, hapishane hücresinde "daha iyi bir insan olmak için sürekli Kuran okuduğunu" söylüyor.

Hussein, bölgedeki IŞİD emirlerinin, kendisine ve diğer militanlara, Ezidi kadınlara ve diğer kadınlara tecavüz için yeşil ışık yaktığını iddia ediyor.

"Genç erkeklerin buna ihtiyacı var. Bu normal" diyen Hussein, çeşitli Irak kentlerinde tüm evlere girip çıkarak tecavüz edecek kadın aradığını belirtiyor.

Kürt yetkililer Hussein'in tecavüz ve cinayet işlediğine dair ellerinde kanıt olduğunu, ancak boyutlarını bilmediklerini söylüyor.

14 yaşında İslamcı bir militan haline gelen Hussein, kendisini cihada gittiği caminin imamının yönelttiğini belirtiyor. IŞİD'li, daha sonra Irak El Kaidesi'ne katılmış.

2013 yılında IŞİD'e katıldıktan sonra 500 civarında kişiyi öldürdüğünü söyleyen Hussein, "Kimin vurulması gerekiyorsa onu vuruyor, kimin kafası kesilmesi gerekiyorsa onun kafasını kesiyorduk" diyor.

Hussein IŞİD'e katılması için de, "İş yoktu, arkadaşım yoktu. Etrafımda 'bu doğru, bu yanlış' diyecek kimese yoktu" açıklamasını getiriyor.