Tekfirci Terör Örgütünde Katliam İtirafı!

Tekfirci Terör Örgütünde Katliam İtirafı!

Örgütün sosyal medya ağında bir süre önce paylaşılan haberde, mürted (İslam'ı terk etmek) ilan edilen 2 bin kişi daha öldürüldü.

Tekfirci terör örgütü IŞİD, 2 bin kişiyi daha idam ettiğini duyurdu.

Örgütün sosyal medya ağında bir süre önce paylaşılan haberde, mürted (İslam'ı terk etmek) ilan edilen 2 bin kişi daha öldürüldü.

Türkmen, Arap, Yezidi ve Hristiyan toplumuna ait kurbanların çoğunun kadın ve çocuklardan oluştuğu belirtildi.

Merkezi Bağdat'ta olan Türkmen Kurtarma Vakfı'nın (TRF) tespitlerine göre, IŞİD tarafından katledilenlerin 700'ü ise Türkmen.

TRF tarafından bir süre önce yayınlanan raporda 50'si kadın, 120'si çocuk 450 Türkmen, terör örgütü IŞİD tarafından esir tutuluyordu.

Irak hükümeti ve dünya kamuoyuna çağrıda bulunan TRF, Türkmen yerleşim birimlerinin IŞİD işgalinden kurtarılması için bir an önce harekete geçilmesi gerektiği belirtildi.

Gönüllü Türkmen güçlerinin, işgal altındaki yerleri kurtarmak için mücadele yürüttüğüne dikkati çeken TRF, daha etkili bir mücadele için Türkmenlerin önündeki engellerin kaldırılmasının önemi vurgulandı.

TRF, ülkedeki 2.5 milyon Türkmen'e siyasi, sosyal, idari, iktisadi ve diğer alanlarda haklar tanıyan yasanın da tekrar Irak Meclisi'nde görüşülerek yasalaşmasını talep etti.