Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Tekerlekler harekette...

Başlık, sevdiğim bir komedi dizisinden. Tercüme ile alıntılanarak uyarlanmış bir cümle. Wheels are in motion. Başlanan işlerin tamamlanması, yola devam sinyalinin verilmesi, yarım kalmışların bitirilmesi, kazanılan ivme ile daha öne, daha ileriye ve yükseklere sıçranmasıyla devam edilmesi gerekmekte. Öyle de olacak hiç şüphesiz. Ak Parti yaptığı açılımlarla herkesi mutebessim bir şekilde şaşırtmaya devam edecek. Etmeli. Ülke seçmeninin çok önemli bir kısmının desteğini konsolide ederek tek başına iktidara gelen bu partinin en önemli sermayesi, arkasında bıraktıkları. Yani rekordu. Şimdiye kadar yaptıkları, yapacaklarının da işareti olacak.

Partilerin seçim vaadleri arasında üç aşağı beş yukarı örtüşen noktalar, farklılıklardan ziyade benzerlikler vardı. Ancak sonuç itibariyle halkımız, tek başına bir CHP veya bir MHP iktidarını onaylamadı. Neden? Sebepleri çok elbette, ancak bunların arasında belki de öne çıkanların başında Ak Parti’nin halka hizmet etmek noktasında geçmişindeki pürüzsüz ve başarılı yörüngesi geliyor, besbelli. Ne yaptılar ki ne yapacaklar diye bir yaklaşım mevcut diğer iki parti için. CHP mi, gerçekleştirecek bütün bu süslü sözlerle bezenmiş vaadleri...diye sordu milletimiz. Kayıt yaptırmayı ihmal ettiği için geçmişinde seçime katılamamışlık yaşamış bir Genel Başkan’ın CHP’si mi...Yoksa varlığını üretmekle iktidar olmaktan yana değil de muhalif olmaktan yana perçinleyen bir CHP mi...

Hayır’ci MHP’ye dairse hiçbir zaman ümit besleyemeyen halkımız mı bu sefer MHP diyecekti... Demedi. Geçmişi de hatırlıyor olduğunundan da demedi. Güç bela, ite kaka, Öcalan diskuru üzerinden, ulu orta ipler sallayarak iktidar ortağı olduğu 1999’da, o çok şakıyan, bülbül gibi olan MHP lideri bir anda dut yutmuşa dönüşüvermişti de, varsa yoksa, Ecevit’in titrek cüssesi yanında gözlerini yere dikmiş bakar olmuştu. Bilmem, MHP lideri Bahçeli, o dönemde, bir defa olsun, çok değil bir defa bile ağzını açmış mıydı... Bizler görmedik. Gören varsa söylesin.

Bu halin üstüne, bir de ne derseniz hayır, şimdiden hayır, siz daha a demeden benden hayır, tavrı olunca Bahçeli’nin, MHP tümden kaybetti. Halk istikrar istedi. Halk oy boşa gitmesin istedi. Halk kan akması dursun istedi. Halk, hayata dönüş istedi. Askıya takılmış işlerin, yeniden indirilmesi, makinelerin çalışması, tekerleklerin dönmesi, hızın tekrar ivme kazınılarak, artmasını istedi.

Türkiye çok zaman kaybetti dedi, millet. İçimizdekilerin aşağı çekmeleri, hızımızı yavaşlattı dedi, seçmen. Koalisyona naz çekenler, günahını kendi taşısın dedi, halk. Yeni bir sayfa açmalıyız ile gitti sandığa. Durum bu olunca da, kızsa da, kırılsa da, tek başına iktidara yürüyebilecek tek seçenek olarak da Ak Parti’ye yöneldi.

Şimdi birlik, dirlik, bütünlük, kardeşlik içinde herkes elini taşın altına koyacak, bunun zamanı. Yeni bir sayfa, yeni bir mevsim zamanı. Tekerlekler harekette.

yeniakit

Bu yazı toplam 988 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar