Tekbir Getiren Sunucu Hedef Oldu

Tekbir Getiren Sunucu Hedef Oldu

Hollanda'da bir TV programında yayımlanan gösteride korku tünelinde tekbir getiren Müslüman sunucu İslam karşıtı partinin hedefi haline geldi

Hollanda'da bir TV programı için korku tünelinde gerçekleştirilen çekim sırasında heyecan ve korkudan tekbir getiren Müslüman sunucu, ülkedeki İslam düşmanı partinin hedefi haline geldi.
Hollanda televizyonlarının tanınan Müslüman sunucularından Ecvad El Miludi, korku tünelinde yapılan çekimler sırasında heyecanlanarak Allah-u Ekber diye bağırdı. Görüntülerin televizyonda yayınlanması üzerine İslam düşmanı çevreler sunucuyu hedef haline getirdi.
İslam karşıtı Özgürlük Partisi (PVV) milletvekili Martin Bosma, tekbirin silahlı örgütler tarafından da kullanıldığını savunarak “Bu ifade, insanların Allah adına öldürülmeden önce duydukları son kelime” dedi. Bosma, konuyla ilgili ülke meclisine soru önergesi sunmaya hazırlandığını bildirdi.
Avrupa'da birçok ülkede son dönemlerde İslamofobik vakalarda artış yaşanıyor. Pegida gibi İslam ve göçmen karşıtı örgütler gösteriler yaparken camilerle Müslümanlara ait eğitim ve kültür merkezleri sık sık kundaklanıyor.