Tehditlere dayanamadı İtalya'yı terk ediyor

Tehditlere dayanamadı İtalya'yı terk ediyor

İtalya'da yaklaşık iki yıldır sürekli tehdit alan bu yüzden korumalarla gezmek zorunda kalan ülkenin ilk Müslüman belediye meclis üyesi Ayşe Mesrar, sonunda ülkeyi terk etme kararı aldı

İtalya’nın ilk başörtülü Müslüman belediye meclisi üyesi olan Fas asıllı Ayşe Mesrar, aldığı tehditler yüzünden istifa ederek 23 yıldır yaşadığı ülkeden ayrılmaya hazırlanıyor.

BBC'nin haberine göre, 45 yaşındaki Mesrar, İtalya’nın kuzeyindeki Rovereto kentinde iki yıl önce Demokratik Parti’den belediye meclisine seçildi. Aynı tarihlerde belediyenin kentte Müslüman mezarlığı yapılmasına izin vermesi üzerine hem Belediye Başkanı hem de Mesrar aşırı sağcıların hedefi haline geldi.

2012’den bu yana tehditler alan ve polis korumasıyla yaşayan Ayşe Mesrar, baskılara dayanamayarak görevinden istifa etti. Mesrar, çocuklarının hayatından endişe ettiğini belirterek İtalya’dan ayrılmayı planladığını söyledi. İtalyan basınına konuşan Ayşe Mesrar, “Bana ve Belediye Başkanı’na iki yıldır hakaretler ve tehditler yağıyor.

ÇOCUKLARINI DA TEHDİT ETTİLER

Üstelik çocuklarımı da tehdit ettiler. Bu yüzden annelik içgüdülerimle kamusal görevimden ayrılmaya ve çocuklarımı buradan uzaklaştırmaya karar verdim” dedi.

Ayşe Mesrar şunları söyledi: İlk başlarda birkaç mektup aldım ama bunları önemsemedim. Fakat sonra mektuplar gittikçe arttı ve daha sert ve şiddetli hale geldi. Ve sonunda “artık yeter” dedim.Sürekli koruma altında yaşayamam."

Bu kararı çocukları için aldığını söyleyen Mesrar, İtalya’dan hangi ülkeye gitmeyi planladığını ise açıklamadı.

Rovereto kentinin bulunduğu Trento bölgesinin yerel yönetim başkanı Bruno Dorigatti, Ayşe Mesrar’ın tehditler yüzünden İtalya’dan ayrılmayı planlamasının “hoşgörüsüzlük hastalığına” işaret ettiğini söyledi. Dorigatti, “Kültürler arası köprü kurma örneği olan Ayşe Mesrar görevini bırakıp ülkeden ayrılmaya karar veriyorsa, bu herkesi endişelendirmelidir. O bile baskılara ve anonim tehditlere boyun eğdiyse bu Trentino’nun hala hoşgörüsüzlük hastalığını yenemediğini gösterir” diye konuştu.