TBMM Başkanı Çiçek İran'da

TBMM Başkanı Çiçek İran'da

Cemil Çiçek, İran Meclis Başkanı Laricani ile görüştü.

İSİPAB 9. Konferansı için İran'ın Başkenti Tahran'da bulunan Çiçek, Konferans Merkezi'nde Laricani ile biraraya geldi. Görüşmede, İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Başkanı, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım ve TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu da hazır bulundu.

Laricani, Türkiye'de yaklaşan seçimler dolayısıyla gündemin yoğun olduğunu bildiğini belirterek, bu yoğun gündemde Tahran'a gelen Çiçek'e teşekkür etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin dostluk ve kardeşliğe dayandığını belirten Laricani, TBMM'nin, İSİPAB'ın en aktif üyelerinden birisi olmasından mutluluk duyduklarını kaydetti.

Bölgenin en büyük ülkelerinden birisi olan Türkiye'nin sorunların çözümünde çok önemli role sahip olduğuna işaret eden Laricani, "Bölgedeki bazı sorunlar hakkında her ne kadar görüş ayrılıkları olsa da Türkiye'nin sorunları iyi niyetle çözmeye çalıştığını biliyoruz" dedi. Laricani, iki ülke arasındaki ilişkilerin artarak devam ettiğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin bu anlamda çok başarılı geçtiğini ifade etti.

TBMM Başkanı Çiçek de Meclis'in gece geç saatlere kadar çalıştığını belirterek, yoğunluğa rağmen bu konferansa katılmak için Tahran'a geldiğini söyledi. İki ülke arasındaki yakın dostluk ilişkisinin, İran'a gelmesindeki en büyük neden olduğunu belirten Çiçek, Laricani'ye ev sahipliği için teşekkür etti.

Çiçek'in, "Konferansa katılmasaydım çok büyük eksiklik olurdu" sözleri üzerine Laricani, "Sizin katılımınız bizim için büyük onurdur" dedi.

Görüşmeye daha sonra, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber de katıldı.

Laricani'ye Kıbrıs'taki sorunlar ve başlayan müzakereler hakkında bilgi veren Siber, konferansa katılmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Laricani de Kıbrıs'taki müzakere sürecinin en kısa sürede başarıya kavuşmasını temenni ettiklerini vurguladı