TBB'den flaş açıklama

TBB'den flaş açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu kabul etti. Dolmabahçe Ofis'te basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Feyzioğlu, "Herkesin adil yargılanma hakkını savunmalıyız" dedi.

Feyzioğlu, "Özel Yetkili mahkemeleri verdiği Yargıtay aşamasındaki kararların 'görev yönünden' bozulması öngören düzenleme önerdik" şeklinde konuştu.
 
"Özel görevli mahkemeler kaldırılmalı. Biz suçsuzuz diye haykıran insanlar var. Haklı ve haksızın ayrılması lazım. Yeniden yargılama zorunluluğu getirildiğinde adil yargılanma hakkı evrensel ölçütlere göre çözümlenecektir. Başbakan bu konuya son derece sıcak ve olumlu" diyen Feyzioğlu, "Türkiye'de özel görevli mahkemeler olmamalıydı. Bu konuda bizim için 5 Temmuz 2012 milattır. 5 Temmuz 2012'de bu mahkemelerin hukuka aykırı olduğu ortaya kondu. Geçici ikinci maddenin yol açtığı ağır hasarın tedavi edilmesini sağlamak bizim istediğimiz" şeklinde konuştu.
 
Feyzioğlu şunları da söyledi: Terörle Mücadele Mahkemeleri'nin de kaldırılmasını istiyoruz. Adalet Bakanlığı ile yakın çalışma içerisinde olacağız. Adil yargılanma hakkını sınırlayan, peşin hükmü kağıda döken bir yaklaşım var. Her yurttaşın eşit yargılandığı mahkemeler istiyoruz. Herkesin adil yargılanma hakkını savunmak zorundayız.