"Tazminat ve Filistin'e Dönüş Mültecilerin Hakkı"

"Tazminat ve Filistin'e Dönüş Mültecilerin Hakkı"

Ürdünlü alimler, Ürdün'ün Filistinliler için alternatif vatan olamayacağını belirtti.

Ürdün Alimler Birliği, Kudüs'ün Filistin'in ayrılmaz bir parçası olduğunu ve hiç kimsenin Kudüs'ün bir karışından dahi taviz verme hakkına sahip olmadığını belirterek, mültecilerin uzaklaştırıldıkları yurtlarına dönüş hakkından da taviz verilemeyeceğine dikkat çekti.

Ürdün Alimler Birliği,  konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Filistinli mültecilerin ülkelerine ve topraklarına dönüş haklarının kutsal bir hak olduğu ve pazarlık konusu yapılamayacağı ifade edildi.

Mültecilerin gördüğü zararın tazminatının dönüş hakkını iptal etmek olamayacağını kaydeden Alimler Birliği, hem tazminatın ve hem de Filistin'e dönüşün mültecilerin hakkı olduğunu söyledi.

Ürdün'ün toprak bütünlüğünün ve güvenliğinin önemine dikkat çekerek, Ürdün'ün Filistinliler için alternatif vatan olamayacağını belirten Alimler Birliği, ülkenin güvenliğine ve geleceğine yönelik tehditlere karşı Ürdünlülerin birlik olmaları çağrısında bulundu.

Filistin halkına ve işgalden kurtulmak için verdiği mücadeleye yardıma davet eden Alimler Birliği, işgale karşı her türlü yolla direnişin gücü yeten herkesin üzerine farz olduğunu söyledi.