"Tayyar'dan 'Havuz Medyası'na Tepki"

"Tayyar'dan 'Havuz Medyası'na Tepki"

Sabah Gazetesinde Eski komutanlarla ilgili yayınlanan yazı dizisi hakkında konuşan...

Sabah Gazetesinde Eski komutanlarla ilgili yayınlanan yazı dizisi hakkında konuşan AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sabah gazetesinin izlediği yayın politikasını doğru bulmadığını dile getiren Şamil Tayyar şu şekilde konuştu:



Sabah gazetesini yöneten dostlarıma bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Çok kritik bir süreçten geçiyoruz Neocon çetesi ile ucu nereye varırsa varsın bir mücadele yapıyoruz. Başbakanımız basına kapalı yapılan toplantıda da Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili karar vermediğini Çankaya’ya çıksa da Başbakanlıkta kalsa da bu çete ile sonuna kadar mücadele edileceğini söyledi. Bu konuda son derece kararlı. Grup toplantısında da bunu tekrar etti.

‘SABAH GAZETESİ ERGENEKON'U AKLAMAYA ÇALIŞIYOR'

Biz bu mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz. Ancak bu mücadeleyi yürütürken Ergenekon'u aklayamayız. Ama maalesef Sabah Gazetesi son dönemde izlediği yayın politikasıyla Ergenekon'u aklamaya çalışıyor. Biz buna izin veremeyiz.

Neocon çetesi ile mücadelede bize Ergenekon sanıkları referans olmaz. Siyaset üzerinde vesayet oluşturmak istediler, darbe yapmak istediler. Bizim bunu kabul etmemiz veya içimize sindirmemiz mümkün değil.

Bugün Neocon çetesi ile mücadele eden Sabah Gazetesi'ndeki kimi isimlerin Ergenekon ile mücadele sürecinde de Ergenekon'u sulandırdığını biliyoruz.

Siz 40 yıl öncekine ait bir meseleyi son 15 yıllık bir dava sürecinin içine koymaya çalışırsanız bu süreci sulandırır. Bunu yapanlar şimdi bakıyorum Neocon çetesiyle mücadelede Ergenekon'u aklamaya çalışıyorlar